De Melkweg

PERSBERICHT
Amsterdam, dinsdag 1 december 2009

TIEN JAAR 5 DAYS OFF: HOT CHIP!
Eerste namen bekend, vvk eerste show en passe-partouts start

5 days off viert van 3 t/m 7 maart 2010 haar tienjarig jubileum en deze editie markeert tevens de permanente verschuiving van juli naar maart. Die feestelijke gelegenheid wordt gevierd met een spannend en gevarieerd programma, waarin gerenommeerde namen en nieuwe namen elkaar aanvullen. De eerste grote naam is die van Hot Chip: op zaterdag 6 maart zal Hot Chip in Paradiso een show geven, ter ere van het nieuwe album One Life Stand (release 8 februari). En er zijn meer namen bevestigd: ook The Bloody Beetroots (live), Dixon, Rusko en Redshape zullen aantreden op de tiende editie van 5 days off. De data en locaties van deze shows volgen nog; de passe-partouts en kaarten voor Hot Chip gaan zaterdag 5 december in de voorverkoop.

Met One Life Stand brengt het Britse Hot Chip alweer hun vierde album uit, waarop een uitgebalanceerdere en meer organische sound te horen is, door het gebruik van piano en bas in plaats van synthesizers. Toch heeft Hot Chip niet haar even befaamde als beruchte energie verloren, zoals te horen is in de verschillende snippets die op het internet te horen zijn: dansbare electrobeats verpakt in catchy popliedjes.

Naast elektronische muziek presenteert 5 days off in 2010 een kunstenprogramma waarbij de nadruk ligt op speciale projecten in de openbare ruimte, waarvoor de gebouwen van Melkweg, NIMk en Paradiso als uitgangspunt zullen dienen.

5 days off `10th edition' - woensdag 3 t/m 7 maart 2010 Melkweg, Paradiso, Nederlands Instituut voor Mediakunst

Passe-partouts zijn vanaf zaterdag 5 december te koop voor 70 euro (excl. Servicekosten en lidmaatschap.).
Hot Chip (6 maart 2010, Paradiso) - entree 16,- (excl. Servicekosten en lidmaatschap). Open 19.30, aanvang 21.00. Voorverkoop begint op zaterdag 5 december.

Beiden zijn te koop via www.ticketservice.nl, Ticket Service (0900-3001250 ­ 45cpm), 150 grotere postkantoren, GWK stationskantoren, Free Record Shops, Concerto en AUB Ticketshop.

www.5daysoff.nl

5 days off wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam en Heineken.

EINDE BERICHT