Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 2 december 2009

'Koningin van Paramaribo' van Clark Accord in M-Lab

Koningin van Paramaribo is van 3 tot en met 6 maart 2010 te zien in theater M-Lab, Amsterdam. De muziektheatervoorstelling is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Clark Accord. De nieuwe muziek - een hedendaagse cross-over van het levenslied, blues en gospel - is van Helge Slikker. De liedteksten zijn van Anousha Nzume; de regie is in handen van Karina Kroft.

Koningin van Paramaribo vertelt het levensverhaal van de bekendste prostituee van Suriname, de roemruchte Maxi Linder. Alles komt aan bod: van de hoogtijdagen in de jaren twintig en dertig tot aan de mishandelingen, verkrachtingen en berovingen door mannen die ervan uitgingen dat een prostituee geen rechten heeft.

Tien jaar geleden werd de tekst van Accord gespeeld als theatermonoloog met toevoeging van enkele bestaande songs om een tijdsbeeld op te roepen. Voor de M-Lab versie zijn nieuwe songs geschreven die de tekst versterken en verdiepen. De hoofdrol wordt ondersteund door twee musici en drie backing vocals. De audities voor de rol van Maxi Linder zijn op dit moment in volle gang.

De kaartverkoop gaat vandaag van start via www.m-lab.nl.

M-Lab, het 'Off Broadway' theater aan het Amsterdamse IJ, krijgt steun van de VandenEnde Foundation, het ministerie van OC&W, Amsterdam Topstad en Stadsdeel Amsterdam Noord.

Noot voor de redactie,