Gemeente Oirschot

Spannende verkiezingsavond in het gemeentehuis

Als de stembussen op woensdag 3 maart om 21.00 uur dicht gaan, breken er spannende uren aan voor de lijsttrekkers en de mensen die op de kieslijst staan. De stemmen worden dan geteld en traditiegetrouw komen veel inwoners in het gemeentehuis bijeen om de uitslagen van de tien stembureaus en de tussenuitslagen af te wachten. Dit jaar wordt de avond opgeluisterd met enkele debatten, interviews en muzikale intermezzoâs. Ceremoniemeester is Johan van Genechten en de muzikale intermezzoâs komen van pianist Guus van der Heijden.

Â

Hoeveel zetels krijgt elke partij en wie komen er de komende vier jaar in de gemeenteraad? Dat zijn de hoofdvragen die vanaf 21.00 uur beantwoord worden. Op een groot scherm in de raadszaal worden de tussenuitslagen gepresenteerd. Daarnaast vinden er debatten en interviews plaats. Het programma is in grote lijnen als volgt:
* 21.30 uur: welkom door burgemeester Ruud Severijns. Ceremoniemeester Johan van Genechten praat met de lijsttrekkers en polst wat zij van de uitslag verwachten.

* 22.10 uur: gesprek met vertegenwoordigers van organisaties over het thema âhuisvesting en wonenâ

* 22.50 uur: gesprek met vertegenwoordigers van organisaties over het thema âbuitengebiedâ

* 23.30 uur: debat met de lijsttrekkers over hun speerpunten
* 24.00 uur: voorlopige einduitslag door de burgemeester, gevolgd door eerste reactie van de lijsttrekkers.

Â

Uiteraard is er tussendoor volop gelegenheid om met elkaar te buurten of een drankje te nemen. Als u niet in de gelegenheid bent om naar het gemeentehuis te gaan, kunt u afstemmen op Omroep Oirschot (teletekst of radio). Natuurlijk publiceren we de voorlopige einduitslag ook op www.oirschot.nl.