Provincie Gelderland


---


Arnhem, 23 februari 2010

Daklozenbeleid en subsidies voor festivals

Provinciale Staten vergaderen op woensdag 3 maart

Het belooft woensdag 3 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, een korte Statenvergadering te worden. Twee onderwerpen staan er op de agenda. Subsidies voor de internationale beeldententoonstelling in het Arnhemse park Sonsbeek en voor de Triënnale (tuin- en landschapsarchitectuur) in Apeldoorn. Daarna komt het onderzoek naar het provinciale daklozenbeleid van de Commissie van Onderzoek aan de orde.

Provinciale Staten moeten zich uitspreken over het voorstel van Gedeputeerde Staten om zowel aan de Stichting Sonsbeek Internationaal als aan de Stichting Triënnale Apeldoorn voor de periode 2010-2012 een bedrag van maximaal E 405.000 aan subsidie toe te kennen. Punt van aandacht bij deze subsidieverlening is het aspect staatssteun. Wanneer GS van de Staten toestemming krijgt om subsidies tot aan het maximum bedrag toe te kennen, zal dit eerst onderzocht worden.

Het daklozenbeleid van de provincie Gelderland is onderzocht door de Commissie van Onderzoek uit Provinciale Staten. Een van de conclusies van het rapport was dat een monitoringssysteem ontbrak zodat de effecten van het beleid niet goed te meten waren. De commissie vraagt aan PS om er bij Gedeputeerde Staten op aan te dringen dit monitoringssysteen nu snel in te voeren en de gevolgen van bezuinigingen voor dit beleidsonderdeel zo gering mogelijk te houden.



Provincie Gelderland