Gemeente Coevorden


Gemeente Coevorden nodigt iedereen uit voor verkiezingsavond

woensdag 24 februari 2010

Welke partijen hebben gewonnen? Welke verloren? Daar draait het om tijdens deverkiezingsavond. De gemeente Coevorden houdt op 3 maart 2010 vanaf 21.00 uur deverkiezingsavond in Hotel Restaurant Talens aan de Sallandsestraat 51 in Coevorden.Iedereen is van harte welkom daarbij aanwezig te zijn.

Zodra er voorlopige uitslagen binnenkomen, worden ze tijdens de verkiezingsavondgepresenteerd en op de website www.coevorden.nl geplaatst. Naar aanleiding van de uitslagen worden er interviews gehouden met lijsttrekkers en kandidaat-raadsleden. Als alleuitslagen binnen zijn, wordt een verkiezingsdebat gehouden tussen alle lijsttrekkers. Deverkiezingsavond wordt live op radio en televisie uitgezonden door Radio Loco.

Voorlopige uitslagen
De uitslagen die worden gepresenteerd tijdens de verkiezingsavond zijn voorlopig. Alleen debehaalde stemmen per partij worden bekend gemaakt. Omdat er met rood potlood wordtgestemd en de telling daardoor langer duurt, worden de behaalde stemmen per kandidaatnaar verwachting een dag later bekend gemaakt. De definitieve uitslag wordt op 5 maart2010 om 10.00 uur in het gemeentehuis in Coevorden vastgesteld door het hoofd/centraalstembureau. Deze zitting is openbaar.

Burgemeester stemt in De Schutse
Burgemeester Bert Bouwmeester stemt op 3 maart 2010 om 10.30 uur in stembureau DeSchutse (Schutselaan 26) in Coevorden. Bert Bouwmeester: `Stembureau De Schutse hadbij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 het laagste opkomstpercentage van allestembureaus in de gemeente, namelijk 42,73 procent. Door in De Schutse te gaan stemmen,hoop ik buurtbewoners te stimuleren om ook gebruik te maken van het stemrecht en zo hetopkomstpercentage te verhogen. Het stembureau heeft dit jaar in ieder geval één stemextra.' Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.