Gemeente Bronckhorst
---


Verkiezingsavond Bronckhorst

Op 3 maart 2010 staan in Nederland de gemeenteraadsverkiezingen op het programma. Voor Bronckhorst zijn dit de eerste verkiezingen sinds de herindeling, nu bijna vijf jaar geleden. De gemeente Bronckhorst maakt van het tellen van de stemmen een feestje en nodigt inwoners uit aanwezig te zijn bij de live uitgezonden verkiezingsavond, in de raadzaal van het gemeentehuis vanaf 21.00 uur.

In de aanloop naar de verkiezingen vonden er diverse activiteiten plaats, zoals publicaties in Contact, een gezamenlijke plakactie van campagneposters door politieke partijen en een verkiezingsdebat op 24 februari jl., waarin de partijen hun standpunten uiteenzetten.

Verkiezingsavond
Op 3 maart a.s. kunnen inwoners vanaf 07.30 uur hun stem uitbrengen op één van de stembureaus in Bronckhorst. De stembureaus sluiten om 21.00 uur, waarna de stemmen geteld worden. Gedurende een feestelijke verkiezingsavond in het gemeentehuis presenteert burgemeester Aalderink steeds de tellingen per vijf stembureaus. Als alle stemmen geteld zijn, wordt de uiteindelijke uitslag voor de gemeente Bronckhorst bekend gemaakt.

Deze verkiezingsavond wordt tot 24.00 uur live uitgezonden door Radio Ideaal en op de website www.bronckhorst.nl en is de volgende dag op Ideaal tv te zien.

Geachte persrelatie,
U bent van harte welkom om bij deze gelegenheid aanwezig te zijn.

Hengelo (Gld), 26 februari 2010
Gemeente Bronckhorst