NCRV

Willem Wever

Hoe leren politiehonden boeven vangen?

Woensdag 3 maart 2010,
16.50 uur, Z@PP

Ellen uit Ruinerwold mag woensdag in het NCRV-programma Willem Wever met echte politiehonden mensen opsporen én aanwezig zijn bij een spectaculaire aanhouding! Ze wil namelijk dolgraag weten hoe politiehonden getraind worden. Ewout neemt haar daarom mee naar de Regiopolitie Utrecht.

Mick uit Heemstede heeft een wel heel originele vraag: hoe word je heilig? Samen met Ewout zakt hij af naar het zuiden van het land, naar Limburg. Daar woonde pater Karel Houben, die in 2007 heilig verklaard werd. Pastoor Broers weet er alles van, want hij was er van begin tot eind bij betrokken.

Professor Amito en Ewout overvallen de klas van juf Gerlinde van de basisschool De Richtingwijzer in Zeewolde. Amito wil namelijk laten zien hoe het kan dat shampoo en zeep gaat schuimen.

Marc uit Wageningen is dolgelukkig als Ewout bij hem voor de deur staat: hij mag twaalf uur meelopen met een steward van de KLM. Hoe ziet zoân dag eruit en wat doen ze allemaal in een vliegtuig? Marc, Ewout en de steward vliegen naar Genève en terug.