Ingezonden persbericht


Den Haag ­ 28 februari 2010

PERSBERICHT

Ludieke actie in Den Haag tegen mogelijk hoofddoekjesverbod PVV

Onder verschillende Hagenaars is een ludiek plan bedacht naar aanleiding van het voorstel van de PVV om het dragen van hoofddoekjes te verbieden in openbare gebouwen en bij alle instellingen en verenigingen die gemeentelijke subsidies ontvangen. Op woensdag 03 maart gaan daarom Hagenaars van alle culturen mét een hoofddoek op stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen

Toen studenten van verschillende Hogescholen in Den Haag van het idee van de PVV hoorden, kwam er een discussie op gang. Den Haag als internationale stad van Vrede en Recht waarbij een partij het verbieden van het dragen van hoofddoekjes als belangrijke inzet kiest bij de collegeonderhandelingen, gaat hen en verschillende andere Hagenaars te ver. Om op een hoffelijke manier tegen dit plan te protesteren, en een positief sein af te geven dat stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen belangrijk is, is het plan opgevat om mét hoofddoek te gaan stemmen.

Het verbod zou overigens niet gelden voor andere zichtbare religieuze symbolen als keppeltjes of kruisjes. ''Die horen bij de Nederlandse cultuur'', aldus Wilders in het RTL Nieuws van donderdag 25 februari 2010. En dat is eigenlijk het punt waar de verschillende Hagenaars over vallen.

In de Nederlandse cultuur is de hoofddoek de laatste decennia een modeartikel. En daarnaast wordt in de grondwet de scheiding tussen staat en geloof gegarandeerd. Om een bepaald religieus symbool tot cultuuruiting te bombarderen en een hoofddoek uit de cultuur te weren is onnodig extra polarisatie in de samenleving creëren.

Iedereen kan meedoen aan deze ludieke actie door met hoofddoek te gaan stemmen op woensdag 03 maart. Vergeet vooral uw stemkaart, ID en uw hippe hoofddoek niet! Stemmen kan overal...

EINDE PERSBERICHT

Noot voor redacties