Dienstenbond CNV

Nieuws

2 maart 2010

Crisis en ontbreken bedrijfsstrategie wordt Schlecker fataal

Goed sociaal plan kan pijn voor werknemers iets verzachten

`Bij een goede bedrijfsstrategie was dit in deze omvang wellicht niet nodig geweest." Dat is de pijnlijke conclusie die Agostino di Giacomo Russo, bestuurder van CNV Dienstenbond trekt bij het nieuws vandaag over het vertrek van alle activiteiten van Schlecker uit Nederland. Natuurlijk speelt de economische crisis ook een belangrijke rol geeft Di Giacomo Russo aan, maar hij voegt toe: "Al jaren schuift Schlecker geld door van zijn activiteiten in andere landen naar Nederland om hier de winkels op de been te houden. Dit kon zo niet door gaan."

Sociaal plan
Meer dan 600 mensen verliezen hun baan. Gelukkig ligt er voor deze mensen een goed sociaal plan klaar dat de pijn iets kan verzachten. Dit sociaal plan werd onlangs afgesloten. Di Giacomo Russo: "Het sociaal plan werd afsloten in het kader van een eerder aangekondigde reorganisatie. De afspraken voor de ontslagvergoeding zijn goed aangezien de oude kantonrechtersformule is afgesproken. Ook zijn er goede maatwerkoplossingen bedongen voor oudere werknemers."

Smalle beurs
Tragisch vindt Di Giacommo Russo daarbij dat niet alleen de werknemers met overwegend een smalle beurs de gevolgen van deze sluiting ondervinden. Aangezien de Schlecker-winkels vaker dan andere drogisterijketens door hun lokatie een buurtfunctie vervullen valt een makkelijk bereikbare en goedkope drogisterij voor veel consumenten met een smalle beurs weg.