DeLaMar verwelkomt eerste bezoeker

03/03/2010 07:30

DeLaMar

Vier minuten na de opening van de kaartverkoop is het allereerste kaartje van DeLaMar verkocht. Mevrouw J. Zwaan uit Amsterdam was de gelukkige die kaartjes kocht voor de musical La Cage aux Folles, een van de openingsvoorstellingen van DeLaMar. Het eerste kaartje en een speciaal vip-arrangement werden haar overhandigd door Jon van Eerd, hoofdrolspeler uit La Cage aux Folles, en directeur exploitatie Edwin van Balken. DeLaMar, het nieuwe theater in hartje Amsterdam, beleeft zijn feestelijke opening op 28 november 2010.

Mevrouw Zwaan: 'Ik ben erg benieuwd naar het nieuwe theater en wil er daarom graag naartoe. Mijn collega heeft La Cage aux Folles meerder malen in Londen gezien en was erg enthousiast. Een leuk uitje met mijn collega's naar DeLaMar was toen snel geboekt.' DeLaMar trakteert mevrouw Zwaan op een speciaal vip-arrangement met diner in de brasserie en een meet & greet met de hele cast van La Cage aux Folles na afloop.

Onder de naam DeLaMar opent het voormalige Nieuwe de la Mar Theater in november 2010 zijn deuren. Met dit nieuwe theater wordt voortgebouwd op een lange traditie van cultureel ondernemerschap. De traditie stamt uit 1947, het jaar waarin dit particuliere theater werd opgericht door de echtgenoot van actrice Fien de la Mar. De programmering van het DeLaMar zal zich vooral richten op kwalitatief hoogwaardig theater in de programmeringstraditie van het voormalige Nieuwe de la Mar. Het aanbod van DeLaMar zal o.a. uit toneel, cabaret en muziektheater bestaan. In mei 2010 wordt het hele programma van DeLaMar voor het eerste jaar na de opening bekend gemaakt. DeLaMar krijgt twee zalen met in totaal ruim 1500 stoelen.

De musical La Cage Aux Folles speelt zich af in Saint-Tropez. Zaza, de travestieact van Albin (Jon van Eerd) is de grote hit van nachtclub La Cage aux Folles. Zijn vriend Georges (Stanley Burleson) is de eigenaar. De zoon van Georges kondigt aan zich te gaan verloven, maar wil de levensstijl van zijn ouders drastisch verbergen voor zijn toekomstige schoonvader, een conservatie politicus. Kunnen ze de schijn hoog houden? Een tijdloos en humoristisch verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren wie we zijn. La Cage aux Folles is een geheel eigen interpretatie en benadering van Joop van den Ende Theaterproducties, wel laat het creatieve team zich inspireren door de meer intieme uitvoering van het beroemde Londense productiehuis Menier Chocolate Factory.

DeLaMar is een initiatief van de VandenEnde Foundation, het cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.delamar.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/