Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 3 maart 2010
NACHTTIEN DOORSLAAND SUCCES

De speciaal voor de nieuwe kiezers van Groningen georganiseerde pre-election party NACHTTIEN was een doorslaand succes.
Een avond met veel muziek, interviews, debat en ludieke campagneacties van de politieke partijen heeft veel jonge Groningers vermaakt en bereikt. Onder overweldigende persaandacht bracht de Groningse burgemeester Peter Rehwinkel vlak na middernacht als eerste zijn stem uit in het nachtelijke stemlokaal dat speciaal voor het feest werd ingericht in De Oosterpoort, de locatie van het feest. Een lange rij met feestgangers volgde hem. Bij het sluiten van het feest, rond half drie uur 's nachts, waren er in het stembureau al ruim 800 stemmen uitgebracht.
NACHTTIEN programma
Tijdens NACHTTIEN waren optredens te zien van onder anderen DIO, The Partysquad, Nick & Simon, dj Korsakoff, dj Lowpro en dj RMFH. Lange Frans, de charmante en geëngageerde gastheer van de avond, gaf ook een spetterend show. Het feest begon met de bekendmaking van de uitslag van de landelijke Scholierenverkiezingen.
NACHTTIEN werd bezocht door circa 2200 bezoekers.
NACHTTIEN is georganiseerd door het Groninger Forum in samenwerking met de gemeente Groningen en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Groninger Forum
Het Groninger Forum wordt een ontmoetingsplaats en dynamisch centrum voor informatie, cultuur, actualiteit en geschiedenis. Het is een centrum van verdieping, educatie, ontspanning, debat en reflectie voor iedereen. Voordat het nieuwe gebouw van het Groninger Forum aan de oostkant van de Grote Markt in Groningen is gerealiseerd (naar verwachting zal dat in 2016 zijn), worden al spraakmakende projecten georganiseerd waarin partijen van binnen en buiten het Groninger Forum participeren.