Ingezonden persbericht


Grontmij N.V.

De Bilt, 3 maart 2010 Persbericht

Grontmij haalt twee Britse watercontracten binnen Grontmij N.V.

Grontmij haalde een tweetal belangrijke vijfjarige raamcontracten binnen in de Britse watersector. Het ontwerp- en managementadviesbureau sloot recentelijk raamcontracten af met Anglian Water en Wessex Water.

Anglian Water Services, dat deel uitmaakt van de Anglian Water Groep, heeft het contract verlengd met @one Alliance voor de vijfjarige periode (2010 ­ 2015 investeringsperiode) in het Britse Asset Management Programma (AMP5). @One Alliance is verantwoordelijk voor de levering van meer dan 50% van het AMP5

kapitaalprogramma van Anglian Water. Grontmij is één van zeven bedrijven die samen gaan werken en verantwoordelijk zullen zijn voor de projecten die een waarde hebben van meer dan 1,1 miljard. Volgens budgetprognoses hebben de werkzaamheden die Grontmij zal uitvoeren voor @one Alliance een geschatte waarde van 22 miljoen over de komende vijf jaar.

Binnen het Wessex Water raamcontract worden verschillende deelprojecten uitgevoerd. Wij zullen het nutsbedrijf als adviseur ondersteunen in het waterzuiveringsproces, met onder meer civiele, structurele, mechanische en elektrische engineering voor drinkwater- en afvalwaterzuiveringsinstallaties. De totale waarde van het AMP5- raamcontract voor Grontmij wordt geschat op 11-16,5 miljoen.

De verworven contracten komen aan het begin van AMP5 en is de volgende cyclus van vijf jaar in het Britse Asset Management Programma. De werkzaamheden in deze raamcontracten zullen in april 2010 starten.

Lawrence Hughes, groepsdirecteur Water & Energy bij Grontmij: `Deze toekenning zorgt voor een aanzienlijke opleving van ons werk in de Britse watersector met een sterke orderportefeuille voor de toekomst. Dit biedt onze Britse consultants een constante hoeveelheid werk gedurende vijf jaar. De Britse watersector staat duidelijk op een keerpunt in de aanloop naar AMP5 dat in april van start gaat. Aansluitend op onze herziene strategie zullen wij onze positie als marktleider in de Britse watersector tijdens AMP5 verder versterken.'