Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2010Z01869/2010D06902

Datum 2 maart 2010
Betreft Reactie Hogeschool Arnhem Nijmegen ILS m.b.t. opheffing voltijd 2e graad lerarenopleiding NaSK Nijmegen

Ter voldoening aan het verzoek van uw Vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bij brief van 9 februari 2010 kenmerk 2010Z01969/2010D06902, reageer ik hierbij op de aan deze commissie gerichte brief van 29 januari 2010 met als onderwerp "opheffing voltijd 2e graad lerarenopleiding NaSK Nijmegen".

Ik heb over deze brief informatie ingewonnen bij de voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze gaf aan dat binnen de HAN intern overleg plaatsvindt over de vraag hoe de toekomst van deze lerarenopleidingen Natuur- en Scheikunde kan worden geborgd.

De zorg in de brief van de docenten/lerarenopleiders Natuurkunde en Scheikunde noemde hij onterecht: er is geen sprake van dat deze opleidingen worden opgeheven, noch in deeltijd, noch in voltijd. Het is volgens de voorzitter van het College van Bestuur juist de bedoeling dat meer leerlingen vanuit de scholen voor voortgezet onderwijs aan deze opleidingen zullen(af-)studeren.

Het bevoegd gezag van de hogeschool bekijkt in dat verband diverse varianten om deze opleidingen anders te organiseren om daarmee het aanbod van deze opleidingen die te maken hebben met kleine studentenaantallen, in stand te houden en de kans op een hogere instroom te vergroten. Tevens wordt daarmee beoogd de kwaliteit en aantrekkelijkheid van deze opleidingen te verhogen.

Ik verwacht u met het bovenstaande voldoende te hebben geïnformeerd.

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart

a





Datum

Onze referentie
191325

Pagina 2 van 2