Ingezonden persbericht


Accor Hospitality Nederland sponsor van Sail Amsterdam 2010 Sail Amsterdam en Accor Hospitality Nederland ondertekenen contract aan het IJ

Amsterdam, 3 maart 2010 - Accor Hospitality Nederland is één van de sponsors van Sail Amsterdam 2010. Algemeen Directeur Caro van Eekelen van Accor Hospitality Nederland en Directeur Daan Meijer van Sail Amsterdam ondertekenden gisteren de sponsorovereenkomst. Dit gebeurde in een kamer met panoramisch uitzicht van ibis Amsterdam Centre naast het Centraal Station, met uitzicht over de stad en over het IJ waarop Sail Amsterdam 2010 zich van 19 tot en met 23 augustus zal afspelen.

"Sail is een belangrijk en uniek evenement voor de stad Amsterdam en het grootste publieksevenement van Nederland. Het heeft een enorme uitstraling. Accor sponsort Sail al sinds 2005. Met onze sponsoring maken we niet alleen Sail mede mogelijk, maar leveren we ook een bijdrage aan de promotie van Amsterdam. Daarnaast hopen wij natuurlijk ook veel bezoekers van Sail te ontvangen in onze hotels", aldus Caro van Eekelen, Algemeen Directeur.

"Wij zijn blij met deze sponsoring. Het is goed te merken dat ook in deze moeilijke economische tijden, bedrijven een evenement als Sail actief willen ondersteunen. Het feit dat sponsoren uit het verleden ook nu weer van de partij zijn, geeft aan dat Sail de sponsors ook echt iets bijzonders te bieden heeft", aldus Daan Meijer, Directeur Sail Amsterdam. Het traditionele Captain's Dinner aan de vooravond van Sail 2010 vindt plaats in Sofitel Amsterdam The Grand, een van de merken van Accor Hospitality in Nederland.

Over Accor

Met 150.000 medewerkers in bijna 100 landen is Accor Europees marktleider in de hotellerie en één van 's werelds grootste ondernemingen op het gebied van hotellerie en zakelijke dienstverlening. Accor biedt zijn klanten ruim 40 jaar kennis en ervaring in de volgende twee deelgebieden:
- Hotels: meer dan 4100 hotels met 500.000 kamers in 90 landen: Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, Suitehotel, Adagio, ibis, all seasons, Etap Hotel, Formule 1, hotelF1 en Motel 6). Hierbij komen nog aanvullende activiteiten zoals die van Accor Thalassa, Lenôtre en CWL
- Zakelijke dienstverlening: 33 miljoen mensen in 40 landen maken gebruik van de diensten van Accor Services (human resources, marketing services en expenses management). In Nederland biedt Accor Hospitality zijn gasten een brede keuze uit 37 hotels, van het luxe tot het budgetsegment: 2 Sofitel hotels waaronder het prestigieuze Hotel The Grand Amsterdam, 1 MGallery hotel - The Convent Hotel Amsterdam, 9 Novotel hotels, 11 Mercure hotels, 11 ibis hotels, 1 Etap hotel en 2 Formule 1 hotels. Voor meer informatie: www.accor.com.

(See attached file: Contractondertekening Accor - Sail 2010.JPG)

/////////////////

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met:


Ingezonden persbericht