Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

P&O Services kiest voor SaaS-platform van OTYS

Software uit de kraan: vijftien euro per gebruiker per maand

Veenendaal, 3 maart 2010 - Vanaf heden werkt P&OServices met de software van OTYS Recruiting Technology, ontwikkelaar van werving- en selectie software. P&O Services biedt creatieve oplossingen voor loopbaanontwikkeling van medewerkers en bestuurders in de zorg en bij de overheid. Met behulp van het SaaS-platform van OTYS heeft P&O Services een aantal moderne verbeterslagen gemaakt, zoals het inzetten van social media bij personeelsvraagstukken en een soepele afwikkeling van het aan het werk helpen van medewerkers, het overnemen van arbeidscontracten, loopbaanontwikkeling en outplacements. Daarnaast betekent het feit dat het om Software as a Service (SaaS) gaat een stap vooruit, aangezien dit bij overheden nog geen gemeengoed is.

De missie van P&O Services is vergroting van de personele mobiliteit; medewerkers in de zorg en bij de overheid ruimer inzetbaar en minder kwetsbaar maken. De markt voor P&O Services is groot. In totaal zijn er 954.000 mensen werkzaam in de publieke sector. Dit komt neer op 11,4 procent van alle werkzame personen (8,3 miljoen) in Nederland, blijkt uit de Kerngegevens Personeel Overheid en Onderwijs.

Voorheen had P&O Services hiervoor een statisch CRM-systeem tot zijn beschikking, dat niet meer voldeed. OTYS heeft zijn dynamisch systeem geïmplementeerd, waarbij wordt uitgegaan van één database op één platform dat toegankelijk is voor alle diensten van P&O Services.

Het OTYS-platform omvat meerdere websites die verschillende marktsegmenten dienen, waaronder loopbaancoaching, werving & selectie, payrolling en assesments. Het systeem integreert social media en geeft toegang tot documenten als e-mail en met betrekking tot e-marketing, relatiebeheer, activiteitenbeheer en werving&selectie. De kosten voor het nieuwe SaaS-systeem inclusief de implementatie, bedragen voor het eerste jaar 60.000 euro. In de daaropvolgende jaren zal dit 17.000 euro per jaar zijn. Met honderd gebruikers komt dit voor P&O Services neer op nog geen 15,- euro per gebruiker per maand.

Hans van Hoek, directielid van P&O Services Groep: 'Online communicatie en social media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter zijn niet meer weg te denken in onze branche. We menen met OTYS een pakket te hebben waarmee we actief en pro-actief kunnen opereren op dit gebied. We zijn overtuigd van het voordeel van een goed systeem waarin we de gegevens van onze kandidaten en opdrachtgevers kunnen opslaan en raadplegen.'

P&O Services koos half november uit 20 softwarebedrijven voor OTYS. In minder dan drie maanden was de implementatie van het platform gerealiseerd met inbegrip van een complexe conversie van het oude systeem en het opzetten van de training. Van Hoek: 'Het is wel even wennen dat we werken in een internetgebaseerd systeem, maar met dit dynamische en interactieve systeem kunnen we nu, meer dan voorheen, via de nieuwe manieren van communicatie onze markt bewerken. Wij denken hiermee de aansluiting te hebben in de moderne wereld van communicatie, onmisbaar bij onze missie "mensen in beweging"'.

Jorrit Blok, directeur van OTYS: 'Het verheugt mij vast te kunnen stellen dat een op de overheid gerichte dienstverlener heeft gekozen voor een flexibel en transparant SaaS-platform. Dit geeft aan dat de nieuwe manier van denken en werken bij de overheid steeds meer voet aan de grond krijgt.'

Over P&O Services
P&O Services Groep biedt overheidsorganisaties, zorg- en welzijnsinstellingen en politiek bestuurders creatieve oplossingen op het gebied van personele mobiliteit. Uniek binnen de dienstverlening is het Mobiliteitsdienstverband. Daarbij neemt P&O Services Groep het dienstverband van werknemers of bestuurders over. Zij krijgen, naast een dienstverband, gerichte persoonlijke loopbaanbegeleiding om een stevig fundament voor hun toekomst te leggen. De dienstverlening bestaat daarnaast onder meer uit interim-management, assessments en werving en selectie, pay rolling, organisatie ontiwikkeling en medenzeggenschapstraining. P&O Services Groep werkt vanuit Den Haag, Hedel, Maastricht, Meppel, Tilburg en Wageningen. Kijk voor meer informatie op www.posg.nl.

Over OTYS Recruiting Technology
OTYS maakt werving & selectie software voor recruitmentbureaus, uitzendorganisaties, detacheerders, jobboards en corporate recruiters. De OTYS oplossing helpt hen effectiever kandidaten zoeken en aantrekken, vacatures plaatsen, matchen en communiceren, processen managen en vacatureconversie meten. OTYS heeft meer dan 500 klanten in Nederland, België, Frankrijk, Tsjechië, Engeland en de Verenigde Staten. Voor meer informatie: www.otys.nl / www.otys.be