Ingezonden persbericht


Intel en Orange werken samen aan het MeeGo-platform

Samenwerking zorgt voor nieuwe mobiele multimedia-ervaringen op apparaten gebaseerd op de Intel Atom processor

Kontich, 3 maart 2010 - Intel en Orange hebben een strategische overeenkomst gesloten voor het aanbieden van Orange-multimediadiensten op apparaten die zijn gebaseerd op de Intel Atom processor en het MeeGo-platform. MeeGo is het resultaat van het samenvoegen van de op Linux gebaseerde Moblin- en Maemo-softwareprojecten, en werd onlangs aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het voorziet in een open softwareplatform waarmee snel toepassingen ontwikkeld kunnen worden voor intelligente, pc-achtige apparaten, evenals nieuwe diensten.

Door een gemeenschappelijk software-framework te creëren voor verschillende apparaten, variërend van smartphones en tablets tot netbooks, zorgen Intel en Orange ervoor dat snel nieuwe mobiele internettoepassingen en -diensten ontwikkeld kunnen worden. MeeGo bouwt voort op de mogelijkheden van de Moblin- en Maemo-besturingssystemen; een brede ondersteuning voor vele verschillende apparaten en gebruikerservaringen in combinatie met het veel gebruikte Qt applicatie- en interfaceplatform voor softwareontwikkelaars.

Intel en Orange zullen samenwerken aan de beschikbaarheid van Orange Signature Services, zoals Orange TV en Orange Maps, die door MeeGo ondersteund zullen worden. Daarnaast werken Intel en Orange aan de convergentie van computer- en communicatieplatforms, waardoor klanten diensten kunnen gebruiken op verschillende apparaten en schermformaten.

"Vijfenzeventig procent van onze klanten maakt nog geen gebruik van mobiel internet. Met de almaar groeiende keuze in telefoons en besturingssystemen, moeten we ervoor zorgen dat het voor deze klanten gemakkelijker wordt om gebruik te maken van deze rijke mobiele multimedia-omgeving", zegt Yves Maitre, senior vice president Devices, Orange Group. "De samenwerking met Intel op het MeeGo-platform zal klanten een ruimere keuze bieden in het type apparaten en schermformaten, maar garandeert ook een consistente gebruikerservaring via Orange Signature Services, waaronder een vertrouwd home-scherm, een kwalitatief hoogwaardig netwerk en eenvoudige betalings­faciliteiten."

"De Intel Atom processor is een enorm succes", zegt Doug Fisher, vice president, Software and Services Group en general manager, Systems Software Division bij Intel Corporation. "In combinatie met het MeeGo-platform zullen deze pc-achtige apparaten een ruime keuze aan internet-, computer- en communicatie-ervaringen bieden, met rijke graphics, multitasking en multimedia, en de beste prestaties. Orange en Intel hebben dezelfde visie op digitale apparaten en consumentenervaringen. Onze samenwerking zal ervoor zorgen dat mensen altijd toegang hebben tot hun content, waar ze zich ook bevinden."

Over Intel
Intel, marktleider in chipinnovatie, ontwikkelt technologieën, producten en initiatieven die de manier waarop mensen leven en werken voortdurend verbeteren. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom en op http://blogs.intel.com.

Over Orange
Orange is het belangrijkste merk van France Telecom, één van 's werelds belangrijkste telecomoperators. Het Orange-merk biedt vandaag internet, televisie en mobiele diensten aan 126 miljoen klanten. Eind 2008, had France Telecom een geconsolideerde omzet van 53,5 miljard euro (38,1 miljard euro voor de eerste negen maanden van 2009). Op 30 september 2009 had de groep een klantenbestand van bijna 190 miljoen klanten in 32 landen, waaronder 128,8 miljoen mobilofonieklanten en 13,4 miljoen breedbandklanten (ADSL). Orange is de derde mobiele operator en tweede breedbandaanbieder in Europa, en is -onder het Orange-merk- wereldwijd een van de belangrijkste leveranciers van telecommunicatiediensten aan multinationals. France Telecom (NYSE:FTE) is genoteerd aan de Euronext te Parijs en de New York Stock Exchange. Voor meer informatie: www.orange.com, www.francetelecom.com, www.orange-business.com.




Ingezonden persbericht