Ingezonden persbericht


Persbericht

Heerlijk 'alleen' op vakantie met kinderen
Single Parent reizen, nieuw bij Baobab Reizen

Amsterdam, 1 maart 2010 - Ook lekker genieten van een vakantie in een mooi ver land of lekker dichtbij, en je verbinden met mensen uit allerlei continenten? Al sinds 2003 organiseert Baobab Familiereizen, speciale reizen voor ouders met kinderen. Nieuw dit jaar zijn de speciale vertrekdata voor single parents naar twaalf verschillende bestemmingen zoals Turkije, Costa Rica en Zuid-Afrika. Hierbij kun je als alleenstaande ouder genieten met je kind(-eren) én gelijkgezinden. Een geweldige en makkelijke manier om ver én vooral veilig te kunnen reizen.

Mét kids, zonder stellen
De Baobab Single Parent reizen zijn speciaal voor alleenstaande ouders. Dit zorgt er vooral voor dat de kinderen én single parents gemakkelijk aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten. Naast het feit dat de doelgroep alleenstaande ouders volgens het CBS sinds 1995 met dertig procent is toegenomen, blijkt er ook steeds meer vraag te zijn naar speciale reizen voor alleenstaande ouders met één of meerdere kinderen. De Single Parent reizen van Baobab zijn scherp geprijsd; met forse kinderkortingen, ook voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar. Daarnaast zijn er speciaal aangepaste programma's, meer comfort tijdens de reizen, minder reisdagen, eigen Baobab reisbegeleiders en speciale kinderexcursies. In Egypte is er bijvoorbeeld het Farao dorp; een nagebouwde stad uit de tijd van de farao's waar acteurs de Egyptenaren van toen naspelen en je het graf van Toetanchamon kan bezoeken. Voor avontuurlijke kinderen (en ouders!).

Houd meer over aan je reis
Baobab Reizen staat niet voor niets bekend met de slogan: "Houd meer over aan je reis met Baobab". Zoals een onvergetelijke ontmoeting met een Masai, een eigen ontworpen tas uit Kenia, schildpadden zien broeden op het strand in Costa Rica of slapen onder de sterrenhemel in de Sahara. Bijzonder is bijvoorbeeld het bezoek aan Pinnawela in Sri Lanka. In dit dorpje staat een olifantenweeshuis, waar ruim zeventig olifantenweesjes een plekje hebben gevonden. Elke dag mag er gebadderd worden en gaan de olifantjes in een mars achter elkaar aan naar de rivier. Van zowel de tocht naar de rivier als het gebadder kun je getuige zijn.

Fair weg ook dichtbij
Het aanbod aan bestemmingen is, net als bij alle andere soorten Baobab Reizen, heel divers. Denk aan een verre reis naar landen als Sri Lanka, Indonesië, Kenia, Mexico, Costa Rica, Thailand, de VS of Zuid-Afrika. Voor een bestemming dicht bij huis is er keuze uit Egypte en Jordanië en de nieuwe bestemmingen Marokko en Turkije.

Voorproefje 11 april
Wat is er nu leuker dan voorpret? Op zondag 11 april staat de Baobab Reismarkt speciaal in het teken van Single Parent Reizen. Er wordt aandacht besteed aan een aantal Single Parent bestemmingen, er is entertainment voor de kids en er zijn reisbegeleiders aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Kijk op www.baobab.nl/reismarkt voor alle informatie over de Baobab Reismarkten in het Baobab Theater in Amsterdam.

Baobab Reizen

Al sinds de oprichting van Baobab wordt ervoor gezorgd dat de reizen bijdragen aan het behoud van de natuur en ook verantwoord zijn voor de omgeving. Baobab noemt dit Fair weggaan. Alle reizen worden samengesteld volgens vier waarheden:


1. Een faire prijs ook voor de lokale bevolking. Bij Baobab betaalt de reiziger nooit teveel, maar weet deze zeker dat de lokale bevolking faire inkomsten heeft. Baobab werkt zoveel mogelijk rechtstreeks samen met lokale mensen, zodat de verdiensten niet elders worden opgestreken. Kleinschalige accommodaties in plaats van ketens, lokale vervoersmaatschappijen en goede gidsen met wie Baobab een jarenlange samenwerking heeft opgebouwd.


2. Leven op andere plekken direct zichtbaar en voelbaar. Via Baobab draagt de reiziger bij aan kleine, lokale projecten die heel direct baat hebben bij hulp. De mensen waar het om gaat kunnen meteen met deze inkomsten aan het werk om zelf hun leefomgeving te verbeteren. En het leuke is: tijdens de reis gaan de reizigers zelf bij deze projecten kijken of meewerken.


3. Compensatie klimaat-effecten. De CO2 compensatie van Baobab is uniek voor Nederlandse reisaanbieders. Baobab compenseert niet alleen de CO2 uitstoot van de vlucht, maar ook van het lokale vervoer onderweg. Baobab compenseert tevens via haar eigen waterkrachtproject in Honduras. Een project gericht op CO2 reductie omdat dat op lange termijn écht impact heeft op mens en klimaat. Deze compensatie betekent directe steun waarmee ontbossing wordt tegengegaan.


4. Verbinding met een andere cultuur buiten de gebaande paden. Met Baobab maakt de reiziger geen standaardreis. Naast de bekende hoogtepunten komen de reizigers op unieke plekken waar de natuur nog aan zichzelf is overgelaten en maken ze persoonlijk contact met mensen uit andere culturen in hun eigen omgeving. Door reizigers echt met de wereld te verbinden en met de mensen die er leven, leren ze elkaar beter begrijpen.

Zie voor meer informatie: www.baobab.nl.