International Film Festival Rotterdam

International Film Festival Rotterdam

PERSBERICHT 3 maart 2010


· VPRO Tiger Awards Competitie in New York
· Forget Africa-films naar Milaan

Achtentwintig films van het 39e International Film Festival Rotterdam zijn de komende weken te zien in New York en Milaan. Alle vijftien films van de VPRO Tiger Awards Competitie 2010 zijn van 3 tot en met 9 maart te zien in het gerenommeerde filmprogramma van de Brooklyn Academy of Music (BAM) in New York. De dertien in opdracht van het IFFR gemaakte films uit het 'Forget Africa'-programma worden van 15 tot en met 21 maart vertoond tijdens het Afrikaans-, Aziatisch- en Latijnsamerikaans filmfestival in Milaan.

Rotterdam @ BAM
In het zevendaagse programma Rotterdam @ BAM in de BAMcinématek krijgen de meeste competitiefilms uit Rotterdam hun Noordamerikaanse premières. De VPRO Tiger Awards Competitie omvat eerste of tweede speelfilms. Bijna alle filmmakers zijn aanwezig bij de vertoning van hun film in New York. In Rotterdam @ BAM is ook een filmprogramma opgenomen met een keuze uit de Tiger Awards Competitie voor Korte Films.

'Forget Africa' in Milaan
Het 20e Festival del Cinema Africano, d'Asia e America Latina presenteert de Italiaanse premières van de dertien films die in opdracht van het International Film Festival Rotterdam 2010 werden gemaakt voor het programma 'Forget Africa'. Op verzoek van het IFFR reisden twaalf Aziatische en westerse filmmakers naar Afrikaanse landen om daar, samen met locale filmmakers, hun eerste indrukken vast te leggen.

'Forget Africa' bestaat uit films van de Filipijnse filmmaker Khavn De la Cruz (over Kameroen), de Maleisische filmmaakster Tan Chui Mui (over Zuid-Afrika), de Amerikaanse filmmakers Kimi Takesue (over Oeganda), Deborah Stratman (over Mali), Kevin Jerome Everson (over Angola) en Pia Sawhney (over Rwanda), de Duitse filmmaker Uli Schüppel en videokunstenaar Sherman Ong uit Singapore (over Tanzania), de in Beijing wonende Filipijnse filmmaakster Joanna Arong Vasquez en de Thaise kunstenaar-filmmaker Jakrawal Nilthamrong (over Zambia), de Indonesische filmmaker Edwin (over Kenia) en de Oostenrijkse kunstenaar Ella Raidel (over Mozambique).

(Einde persbericht)

Noten aan de redactie,

International Film Festival Rotterdam