Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Radio 1 pakt uit met grootste verkiezingsuitzending ooit

Met zeventien verslaggevers op zeventien verschillende locaties, Sven Kockelmann in debat in het gemeentehuis van Almere en de presentatoren Lucella Carasso en Kees Boonman op het 'basiskamp' in de studio in Hilversum is de Radio 1 verkiezingsuitzending op woensdag 3 maart groter opgezet dan ooit. Nog niet eerder in de omroephistorie werd de Radio 1 Verkiezingsuitzending met zoveel verschillende verslaggevers, vanaf zoveel verschillende locaties uitgezonden. De radiozender staat woensdag 3 maart van 21.00 tot 02.00 uur geheel in het teken van de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. In de studio in Hilversum geven Joost Vullings - voor de politieke duiding - en Gerrit Voerman, directeur van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) van de Rijksuniversiteit Groningen, acte de présence. Sven Kockelmann spreekt in Almere over 'de bestuurbaarheid van gemeentes' met onder andere Annemarie Jorritsma, Adri Duivesteijn en Hans Hillen. De verkiezingsuitzending is een gezamenlijke productie van alle publieke omroepen onder eindredactie van de NOS.

Tijdens de vijf uur durende uitzending zijn bovendien ieder half uur de uitslagen te horen van de gemeenten waar op dat moment de uitslag bekend is. Belangrijke of opmerkelijke uitslagen uit het land worden echter direct bekendgemaakt en toegelicht.

Ook de voetballiefhebbers worden niet vergeten. De commentator van NOS Langs de Lijn - Bas Ticheler - houdt de luisteraars met live-flitsen op de hoogte van de ontwikkelingen bij de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten.

Onderstaand de 'opstelling' van de zeventien verslaggevers. Met uitzondering van Anne van der Veen (NCRV), Harm van Atteveld (KRO), Guido van Riet (EO) en Colette van Nunen (VARA en NOS) zijn alle verslaggevers aan de NOS verbonden.

Den Haag

PvdA - Wilco Boom
CDA - Margreeth Boer
CU - Peter Blok
D66 - Marcel Bril
SP - Hans Andringa
Groen Links - Ireen Oostveen
PVV - Michiel Breedveld
TON - Peter Blok
VVD - Wilma Borgman

Algemeen

Amsterdam - Marc Robin Visscher
Rotterdam - Henrik Willem Hofs
Utrecht - Anne van der Veen
Nijmegen - Harm van Atteveld
Den Haag - Guido van Riet
Almere - Colette van Nunen
Groningen - Rienk Kamer
Tilburg - Paul Sanders