Lezingavond over de Galápagos-eilanden


BOVENKARSPEL, 20100225 -- In november van het "Darwin-jaar" 2009 maakte IVN-er Hans Verhoeven een natuurreis naar de Galápagos-eilanden. Met een jacht werden 9 van de 15 grote eilanden aangedaan. Onder leiding van een gids van het National Park Galápagos werden de mooiste plekken bezocht. Uit een enorme hoeveelheid foto's zocht hij de mooiste en meest informatieve uit.

Op woensdag 3 maart geeft hij om 20.00 uur een Lezingavond over deze Galápagos-eilanden in het Recreatiecentrum Streekbos, Veilingweg 21, 1611 BN Bovenkarspel.

Aan de orde komen niet alleen de beroemde "Darwinvinken" maar ook het ontstaan van de Galápagos, de diversiteit aan landschappen en de verscheidenheid aan dieren en planten. Tevens wordt uitgelegd waarom deze eilanden zo van elkaar verschillen en waarom op elk eiland andere dieren voorkomen.

Buiten de (verplichte) drankjes wordt de avond in principe gratis voorgeschoteld. Hans Verhoeven hoopt echter door vrijwillige bijdragen geld binnen te slepen voor de inrichting van het nieuwe IVN-onderkomen in het Streekbos Paviljoen dat nu aan de recreatieplas wordt gebouwd.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om van zijn bijzondere reis mee te genieten.
www.ivn-westfriesland.nl/pr/IMG0303.jpg





Ingezonden persbericht