PQR als eerste gecertificeerd op alle VMware competentiegebieden


DE MEERN, 20100303 -- PQR, dé specialist in Server & Storage, Virtualisatie en Applicatiebeschikbaarheid, is er in Nederland als eerste in geslaagd zich te certificeren voor de drie competentiegebieden die VMware ontwikkeld heeft.

Per 1 februari bezit PQR alle drie de virtualisatie solutions competenties die VMware sinds begin dit jaar kent. Met deze competenties kan de eindgebruiker direct zien waar men zich voor heeft gespecialiseerd om zo een gefundeerde keuze te maken met welke partner ze willen samenwerken. Sinds vorig jaar heeft VMware een competentiemodel geïntroduceerd. Zo kan de klant zien op welke VMware technologie de partner is gecertificeerd. De competentiegebieden zijn: Infrastructuur Virtualisatie, Desktop Virtualisatie en Business Continuity. Bij deze certificering hoort ook een bevestiging van een tevreden klant waarbij de betreffende VMware technologie is geïmplementeerd. Een vierde competentiegebied (Virtualization Management) is al wel benoemd door VMware maar zal nog worden geïntroduceerd. Ook hiervoor zal PQR de benodigde certificeringen behalen om de klanten optimaal te kunnen blijven adviseren.

PQR is één van de vier VMware Premier Partners in Nederland. Deze hoogste status is voorbehouden aan organisaties die alle kennis en kunde bezitten op het gebied van virtualisatie met VMware. Tevens is PQR al enkele jaren VMware Authorized Consultant (VAC) Gold en voor alle VMware branded diensten gecertificeerd. Jumpstart trainingen, consolidatie assessments, ontwerp- en migratiediensten en healthchecks behoren tot de diensten die PQR uitvoert. Doordat gebruik wordt gemaakt van VMware best practices krijgen klanten van PQR een kwaliteitsgarantie. Daarnaast heeft PQR een speciale dienstencatalogus ontwikkeld in de vorm van waardeproposities die klanten helpt het maximale te halen uit de investering in virtualisatietechnologie. Deze diensten zijn terug te vinden op www.PQR.com/waardeproposities.

PQR's Sales Manager Bas ter Heurne: "Door het competentiemodel kunnen eindgebruikers direct zien dat PQR een door VMware gekwalificeerde specialist is op alle VMware-oplossingen. Onze klanten zijn daarmee verzekerd van de aanwezige expertise op virtualisatiegebied en kunnen profiteren van onze ervaring en de kwaliteit die hierdoor in de uitvoering van projecten wordt gegarandeerd."

Willem van Enter, Regional Director Benelux VMware: "Dat PQR als eerste gecertificeerd is in alle VMware competentiegebieden is voor ons geen verrassing. PQR is al ruim drie jaar Premier Partner en levert een continue toewijding en inspanning aan onze klanten en prospects. Deze certificeringen bevestigen eens te meer dat PQR over bewezen inhoudelijke kennis en ervaring beschikt."

De vier competentiegebieden zijn:

Infrastructure Virtualization
Deze competentie staat garant voor bewezen vermogen om serveromgevingen te virtualiseren en consolideren met behulp van VMware virtualisatie-oplossingen.

Business Continuity
Deze competentie geeft aan dat de partner beschikt over expertise als het gaat om implementaties die bijdragen aan hoge beschikbaarheid, het minimaliseren van downtime, het beschermen van data en het herstellen van ernstige problemen.

Desktop Virtualization
Deze competentie geeft erkenning aan de expertise op het gebied van de implementatie van VMware-oplossingen als het gaat om het virtualiseren van desktops en applicaties.

Virtualization Management
Deze competentie toont aan dat de partner kennis heeft van VMware-oplossingen op het gebied van het opzetten van een virtuele infrastructuur, het optimaliseren van de dienstverlening en het stroomlijnen van IT-processen.


Over PQR

PQR is dé specialist voor professionele ICT-infrastructuren met focus op Server & Storage, Virtualisatie en Applicatiebeschikbaarheid.

Klanten van PQR zijn actief in alle sectoren van de samenleving, zowel profit als non-profit, en zijn te typeren als middelgrote tot grote organisaties waarbij de ICT-voorziening van essentieel belang is voor de bedrijfsvoering.

PQR is HP GOLD Preferred Partner 2010, VMware Premier Partner en Gold Authorized Consultant Partner, Citrix Platinum Solution Advisor, Microsoft Gold Partner Advanced Infrastructures & Security, RES Platinum Partner, NetApp Platinum Partner, Cisco Premier Partner, CommVault CASP Value Added Reseller, HDS Platinum Partner, HP ProCurve Master Partner, Platespin Platinum Partner en Websense Platinum Partner.

PQR is opgericht in 1990, gevestigd in De Meern en telt meer dan 110 medewerkers. In het boekjaar 2008/2009 is een omzet geboekt van € 84,6 miljoen en een nettowinst na belastingen van € 4,2 miljoen. www.PQR.com





Ingezonden persbericht