Gemeente Delft

Kom naar de uitslagenavond in het stadhuis van Delft

Wie op woensdag 3 maart aanstaande snel op de hoogte wil zijn van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen moet naar het stadhuis op de Markt in Delft. Van 21.00 tot middernacht vindt daar de traditionele uitslagenavond plaats.

In de burgerzaal van het stadhuis kunnen alle Delftenaren vanaf 21.00 uur onder het genot van een drankje napraten over de voorbije verkiezingsdag en speculeren over de uitslag.

Die wordt - afhankelijk van de snelheid waarmee de stembiljetten met de hand worden geteld - rond 23.00 uur gepresenteerd door burgemeester Bas Verkerk. Hij maakt dan bekend welke partijen de 37 Delftse raadszetels gaan bezetten.

Presentator Nico Jouwe peilt voor en na de bekendmaking van de uitslag de meningen van lijsttrekkers en kandidaat-raadsleden. Jazzcombo Behind Your Conversation zorgt tussendoor voor de achtergrondmuziek.

Na het sluiten van de stembureaus is het stadhuis vanaf 21.00 uur voor iedereen toegankelijk via de ingang aan de achterzijde van het gebouw.

De definitieve uitslag van de verkiezingen, waarbij ook bekend wordt gemaakt welke raadsleden samen de gemeenteraad vormen, wordt op vrijdag 5 maart door het centraal stembureau van Delft vastgesteld.


Noot voor redacties
Noot voor de redactie (