Ingezonden persbericht






()


1 maart 2010

D66 gaat weer voor goud

De kans is groot dat D66 Utrecht op 3 maart weer de grootste partij in Utrecht wordt. Tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement vorig jaar haalde D66 in Utrecht 22.4% van de stemmen en werd daarmee de grootste partij.

"D66 voert permanent campagne en krijgt vaak positieve reacties, vooral de afgelopen weken wordt ons gevoel bevestigd dat we in Utrecht de grootste partij zullen worden" aldus Gerda Oskam, lijsttrekker D66 Utrecht. "We zullen de laatste dagen alles uit de kast trekken om de kiezers er van te overtuigen dat een stem op D66 een stem voor een beter bestuur van Utrecht is."

D66 Utrecht is dé onderwijspartij, het vormt de basis van de samenleving. D66 is de enige partij die wil blijven investeren in onderwijs, in de breedste zijn van het woord. Van brede school tot VMBO, van MBO tot universiteit. Het inzetten op investeren in onderwijs en ander bestuur slaat aan.

In het AD/UN van 1 maart 2010 geeft PvdA-lijsttrekker Rinda den Besten zelf aan te verwachten dat de PvdA zal verliezen en dat D66 aan de winnende hand is. De winst blijkt ook uit onderzoek van bureau Labyrinth Utrecht, hoogopgeleide Marokkaanse en Turkse jongeren zullen bij de gemeenteraadsverkiezingen hun stem op D66 uitbrengen. Uit onderzoek van FORUM blijkt dat de een groot deel van de allochtone kiezers hun stem zal uitbrengen op D66. Oskam: "wij spreken iedereen aan, van studenten tot senioren, van mensen in Vleuten-de Meern tot Lunetten."


---

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht