Het Gesprek

Harry de Winter benoemd tot algemeen directeur van Het Gesprek

Amsterdam, 3 maart 2010 - Harry de Winter is benoemd tot algemeen en creatief directeur van de tv-zender Het Gesprek. Hij volgt Ruud Hendriks op, die deze functie ruim twee jaar vervulde. De Winter is enthousiast over zijn nieuwe baan. "Na 2 jaar werken aan tv Oase en een jaar aandeelhouder en programma adviseur van Het Gesprek te zijn geweest vond ik dat ik deze verantwoordelijkheid op me moest nemen. Ruud is erin is geslaagd om Het Gesprek overal in Nederland op de kabel te krijgen, nu wordt het zaak om ons te concentreren op de uitbouw van de programmering. Het is onze wens om Het Gesprek een thuisbasis voor jong en oud hoger opgeleid Nederland te maken. Ik wil proberen om binnen twee jaar een marktaandeel van 1% te halen, met een hoge selectiviteit. Tevens zullen we nog actiever worden op het internet." De Winter zal het directeurschap samen met Derk Jolink die financieel directeur van de zender is, op zich nemen.

In zijn rol als creatief directeur zal Harry de Winter op het gebied van de programma-inhoud nauw samenwerken met programma en zender manager Esther Kwaks. Vanaf september start Het Gesprek met een totaal vernieuwde programmering, een aantal nieuwe gezichten én een samenwerking met NRC Media. Per heden is een nieuwe advertentiecampagne gestart in NRC Handelsblad en NRC Next, om de zichtbaarheid en de inhoud van de zender verder onder de aandacht te brengen. In december vorig jaar namen Egeria en Het Gesprek NRC media over en vanaf maart starten gesprekken tussen beide partijen over de toekomstige samenwerking.
Ruud Hendriks wordt per heden directeur bij Lux Media Holding waarvan Derk Sauer CEO is en waaronder Het Gesprek en NRC Media vallen.