Gemeente Hilversum

Meldpunt voor overlast wonen heeft toegevoegde waarde

publicatiedatum: woensdag 3 maart 2010

Overlast met betrekking tot de leefbaarheid en geluidsoverlast kunt u nog steeds doorgeven aan het ServiceMeldpunt(SMp) van de gemeente. Dat kunt u het beste doen via internet: www.hilversum.nl/servicemeldpunt

Overlast Wonen
Dit zijn enkele uitkomsten van de evaluatie van het meldpunt Overlast Wonen. Dit meldpunt werd op verzoek van de gemeenteraad op 1 juli 2009 ingericht. De raad wilde hiermee de burgerparticipatie bij het toezicht op kamerbewoning, appartementen en logiesbedrijven vergroten. `Overlast Wonen' is te bereiken via het Service Meldpunt.

Meteen afgehandeld
Het aanmaken van de categorie Overlast Wonen bij het Service Meldpunt heeft toegevoegde waarde, concluderen b. en w. in een raadsinformatiebrief. Hoewel het aantal meldingen achterbleef bij de verwachtingen konden de klachten daardoor meteen worden uitgezet in de organisatie en worden afgehandeld. Hierdoor is een netwerk ontstaan en dat heeft de kwaliteit van de dienstverlening sterk verbeterd.

Digitaal indienen
Het huidige systeem wordt in de nabije toekomst geïmplementeerd in GovUnited. Hierin kan de burger zijn klacht volledig digitaal indienen en ook de voortgang volgen. Deze en andere verbeteringen in de bedrijfsvoering worden dit jaar doorgevoerd.