Gemeente Hilversum

Mozaïekbanken op Hoge Naarderweg

publicatiedatum: woensdag 3 maart 2010

De Hoge Naarderweg wordt opgeleukt met twee originele zitbanken. Bewoners van de Hoge Naarderweg bekleden de banken zelf met mozaïek.

De Regionale Instelling voor Begeleid Wonen (RIBW) Gooi & Vechtstreek heeft het initiatief genomen voor dit buurtproject. De RIBW beheert enkele woningen op het hofje aan de Hoge Naarderweg, tegenover de Borneolaan. In deze woningen begeleidt de RIBW cliënten met een psychiatrische achtergrond. Kunstenaar Job Bisscheroux begeleidt het project. De gemeente Hilversum ondersteunt het project financieel.

Omwonenden zijn ook uitgenodigd om daadwerkelijk mee te helpen met het bekleden van de betonnen banken. "Zo ontstaan er twee kunstwerken die de wijk zullen opvrolijken", aldus een begeleidster van de RIBW. "Bovendien kunnen onze cliënten dankzij dit project gemakkelijker integreren in de wijk".

Op zondagen werken cliënten en andere buurtbewoners aan de mozaïeken, die in het voorjaar op de banken worden bevestigd. Tot nog toe was de opkomst van de omwonenden van het hofje nog niet zo groot. Afgelopen zondag hielp wethouder Erik Boog van Cultuur de bewoners met het project. Meer informatie over de voortgang van het project staat op www.hogenaarderweg.web-log.nl