Cultuurpodium Boerderij krijgt status A-Podium


03-03-2010, 20100303 -- Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer wordt al jaren door het Nederlands Fonds Voor Podiumkunsten erkend als kernpodium. Met terugwerkende kracht maakt Cultuurpodium Boerderij vanaf 1 januari 2010 de stap van B-Podium naar A-Podium.

Onderdeel van dit fonds is het Nederlands Popmuziekplan. Het doel van dit plan is de kwalitatieve ontwikkeling van Nederlandse popmuziek en popmuzikanten te bevorderen. Door de steun ontstaat een stabiel circuit van podia en festivals die Nederlandse bands, solo-artiesten en dj's tegen een redelijke gage kunnen laten optreden. Daarbij wil het Fonds door middel van het Nederlands Popmuziek Plan de verscheidenheid in zowel de programmering als publieksbereik van podia en festivals bevorderen.

Binnen de deze podia wordt een onderscheid gemaakt tussen C, B en A podia. Vorige maand is Cultuurpodium Boerderij erkend als A podium. Andere A-Podia zijn LVC (Leiden), Burgerweeshuis (Deventer), Doornroosje (Nijmegen), P60 (Amstelveen) en Hedon (Zwolle).

A-Podia zijn Kernpodia die beschikken over een zaalcapaciteit van minimaal 450 bezoekers, minimaal 100 popactiviteiten per jaar organiseren en minimaal 25 subsidiabele concerten per jaar organiseren waarbij het gemiddeld aantal bezoekers boven het landelijk gemiddelde ligt van de deelnemende B-podia in het voorafgaande jaar.

Cultuurpodium Boerderij ziet in het besluit van het Fonds Podiumkunsten podia en festivals een erkenning voor de brede en aansprekende programmering van de afgelopen jaren en hoopt hiermee voor de komende jaren het programma-aanbod verder te kunnen versterken en uitbreiden.

Cultuurpodium Boerderij





Ingezonden persbericht