Gemeente Overbetuwe


logo verkiezingen

Op woensdag 3 maart 2010 is het zover: dan kiest u, samen met andere inwoners van Overbetuwe, de nieuwe gemeenteraad. Via deze internetpagina houden we u op de hoogte van de gebeurtenissen rondom de verkiezingen. Ook leest u hier alle informatie rondom het uitbrengen van uw stem.

Kom ook naar de verkiezingsuitslagen-avond!

Op 3 maart bent u vanaf 21.30 uur van harte welkom bij de verkiezingsuitslagen-avond in de hal van het gemeentehuis in Elst. Tijdens deze avond worden de voorlopige uitslagen van ieder stembureau bekend gemaakt. Een presentatrice interviewt o.a. kandidaten, belangrijke opinieleiders uit Overbetuwe, huidige wethouders en de burgemeester. Tijdens deze spannende, interessante en gezellige avond wordt langzaamaan duidelijk wie de winnaars en verliezers zijn van de verkiezingen in Overbetuwe!

In onderstaand schema staan alle belangrijke data voor u op een rijtje:
15 februari De uiterste datum waarop de stempas bij u bezorgd moet zijn.
20 februari, van 13.00 uur tot 17.00 uur Politieke markt op het Julianaplein in Zetten
26 februari, 20.00 uur Verkiezingsdebat Overbetuwe in Het Wapen van Elst, organisatie: Gelderlander & LUX.
27 februari, van 13.00 uur tot 17.00 uur Politieke markt op Plein, voor gemeentehuis in Elst.

1 maart, 20.00 uur Verkiezingsdebat Heteren in Bongerd in Heteren, organisatie: dorpsraad Heteren.

2 maart, tot 12.30 uur De laatste dag waarop u een vervangende stempas kunt aanvragen bij gemeente Overbetuwe, afdeling Publiekszaken.
3 maart, van 7.30 uur tot 21.00 uur Stemmen bij de stembureaus! 3 maart, 21.30 uur tot ongeveer 00.30 uur De voorlopige uitslag wordt bekend gemaakt tijdens verkiezingsuitslagen-avond in de hal van het gemeentehuis in Elst. U bent van harte welkom!

4 maart, 13.00 uur Voorlopige uitslag en bekendmaking van de gekozen kandidaten via deze website.

5 maart, 10.00 uur Officiële uitslag van de verkiezing wordt vastgesteld tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau. 11 maart Eerste bijeenkomst nieuwe raad, gezamenlijk de eed afleggen.

Ook op de landelijk websites www.uheefthetvoorhetzeggen.nl en www.kiesraad.nl kunt u veel informatie vinden over de gemeenteraadsverkiezingen.