Gemeente Cromstrijen


Brede school Cromstrijen organiseert ZiZiC 2010

18-02-2010

ZiZiC staat voor Zin in Zingen in Cromstrijen en is een zangwedstrijd voor de groepen 6 en 7 van de basisscholen uit Klaaswaal en Numansdorp. Deze lokale variant van ZiZiZ (die in Zuid-Holland georganiseerd wordt door Kunstgebouw) wordt voor het eerst georganiseerd in de Hoeksche Waard in opdracht van de Brede School Cromstrijen, door Sector Onderwijs & Welzijn van Stichting ToBe in Dordrecht. Op 15 juni 2010 vindt de spectaculaire finaleavond plaats in Sporthal Cromstrijen in Numansdorp.

Brede School Cromstrijen
De gemeente Cromstrijen subsidieert deze activiteit vanuit de Brede School. Met de Brede Schoolactiviteiten wil de gemeente zorgen dat kinderen zich breed kunnen ontwikkelen, meer gaan bewegen en stimuleren dat kinderen actiever deelnemen aan de samenleving. De activiteiten die vanuit de Brede School plaatsvinden zijn gericht op sport, cultuur, natuur & milieu en muziek & dans. Deze activiteiten vinden behalve tijdens schooltijd ook tussen de middag en na schooltijd plaats. Het project ZiZiC is gericht op het stimuleren van zingen op basisscholen. Kijk voor meer activiteiten bij de Brede school activiteitenkalender

Kick Off 3 maart
Het project start op woensdag 3 maart 2010 met een workshop voor de negen leerkrachten van de deelnemende groepen, waarbij zij een voorproefje krijgen van de workshops die de kinderen later gaan volgen. Met ontvangen tips gaan zij op school aan de slag met hun klas. Tijdens het project studeren de negen deelnemende groepen twee liedjes in van de ZiZi-CD. Van elke school gaat er een groep naar de finaleavond, waar zij de twee ingestudeerde liedjes laten horen brengen met een live band!

Alle deelnemende leerlingen krijgen tijdens het project een zangworkshop van de professionele docente Jolande Schenkveld van ToBe. Naast professioneel zangdocent is zij ook dirigent van het zangensembles Different Voices en 2 Enjoy. Vervolgens krijgen alle groepen die naar de finale gaan nog een workshop choreografie door een docente van Dans- en theaterschool Balance'th waarbij ze klaargestoomd worden voor hun optreden op 15 juni.

Finaleavond
Naast de deelnemende leerlingen, die of vóór of ná de pauze in de zaal zitten, bestaat het publiek uit 600 fans in de vorm van ouders en grootouders die op school een kaartje kochten. Een jury beslist welke school uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis gaat.

De scholen die meedoen aan ZiZiC 2010 zijn:

* CBS De Vliet (groep 6 en 7)

* OBS De Takkenbosse (groep 6)

* OBS De Blieken (groep 7)

* OBS De Dubbeldekker (2 groepen 7)

* CBS De Bron (2 groepen 6 en 2 groepen 7)