Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

23 februari 2010

VisitBritain organiseert persworkshop met Olympisch tintje

Amsterdam - Op woensdag 3 maart vindt in het Olympisch stadion in Amsterdam voor de 16e keer de jaarlijkse VisitBritain persbijeenkomst plaats. Dit jaar heeft de bijeenkomst een Olympische tintje en kijkt VisitBritain alvast vooruit naar de Spelen van 2012 in Londen. VisitBritain en haar partners nodigen mediarelaties op deze dag uit om van ideeën te wisselen en hen te informeren over de laatste ontwikkelingen op toeristisch gebied.

De jaarlijkse persbijeenkomst is voor journalisten de uitgelezen kans om vertegenwoordigers van bijna 20 Britse regio's, steden en attracties in één middag te ontmoeten. Zo zullen onder andere South East, York, Jet2.co, Hastings & 1066 Country, Schotland, Wales, Bath, Engeland en Yorkshire aanwezig zijn. 'Nederland is voor veel van onze Britse partners één van de belangrijkste markten. Ze zijn goed op de hoogte van de wensen en interesses van Nederlandse bezoekers en denken dan ook graag met journalisten mee over ideeën om de diverse bestemmingen onder de aandacht te brengen. Met name door de nog steeds lage Pond blijkt de interesse voor Groot-Brittannië van zowel de consument als media onverminderd groot'.

Spelen 2012
VisitBritain nodigt dit jaar negenvoudig Paralympisch zwemkampioen Chris Holmes en wereldkampioen judo Dennis van der Geest uit om vooruit te blikken naar de Olympische en Paralympische Spelen van 2012 in Londen. 'Nu de Spelen in Vancouver bijna achter de rug zijn, kunnen we ons gaan richten op de Spelen van 2012. Groot-Brittannië is momenteel al druk bezig zich voor te bereiden. VisitBritain ziet dit evenement als de kans om de Britse bestemmingen, attracties en accommodaties in Nederland nog meer op de kaart te zetten. Ook nu in de aanloop naar de Spelen gebeurt er al genoeg wat van interesse voor de Nederlandse media kan zijn'.

Programma
De bijeenkomst vindt dit jaar plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Tijdens een informele lunch geeft VisitBritain u een korte update over de vorderingen in de voorbereiding van de Spelen van 2012 in Groot-Brittannië. Vervolgens zullen beide sporters vertellen over hun ervaringen met de Spelen en wat hun verwachtingen zijn voor 2012. Aansluitend vindt van 14.00 tot 17.00 uur de persbijeenkomst plaats. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 26 februari aanmelden.


- EINDE BERICHT -
Ingezonden persbericht