Ingezonden persbericht


Woensdag 3 maart, 21.30 uur

Schuttershof, Schuttershofstraat 1, Middelburg

Entree: 12 euro Donateurs/CJP: 10 euro

Narcissus feat. Clemens van der Feen

Deze betrekkelijk nieuwe en uiterst dynamische formatie bestaat uit enkele van de grootste talenten van de nieuwe generatie jazzmusici. De groep kenmerkt zich vooral door het intense karakter van de muziek en de creatieve en spontane manier waarop er zowel in eigen composities als in vrije improvisaties gespeeld wordt. De leden van Narcissus speelden al op jonge leeftijd met zulke grootheden

als Michael Brecker, Branford Marsalis, Toots Thielemans en Roy Hargrove. Co-leider van Narcissus is Middelburger Clemens van der Feen.

Uit de pers:

"Contrabassist Clemens van der Feen is mede door zijn veelzijdigheid nu al een basfenomeen." (Brabants Dagblad).

"Dit kwartet is voor Nederlandse en Belgische begrippen, en misschien wel tot ver daarbuiten, een absolute topformatie" (Jazzenzo).

Bezetting: Robin Verheyen (saxen), Clemens van der Feen (contrabas), Flin van Hemmen (drums) en Guillermo Celano (gitaar)

Vrijdag 5 maart, 20.00 uur

Zeeuwse Concertzaal, Verwerijstraat 14, Middelburg

Entree: 15 euro Donateurs/CJP: 12 euro

Le Jardin Secret met Elizabeth Dobbin (België/Duitsland)

Musique pour Mazarin:werken van Lully, Rossi, Charpentier, Carissimi e.a.

(i.s.m. Netwerk Oude Muziek)


Plaats van handeling: Parijs 17de eeuw, in het muzikale brandpunt van Frankrijk, waar de elegante Franse musici met hun vurige Italiaanse collegae strijden om de aandacht van het verwende publiek. In dit programma komen de opzienbarende tegenstellingen tussen beide stijlen tot klinken: de milde klanken van de gevestigde orde tegenover de gepassioneerde noten van de nieuwlichters, gesteund door kardinaal Mazarin, de machtigste man van Frankrijk en zelf van Italiaanse afkomst.

Het ensemble won in 2007 overtuigend de Early Music Network International Young Artists' Competition in York.

Bezetting: Elizabeth Dobbin (sopraan), Sofie Vanden Eynde, theorbe en barokgitaar / Marian Minnen, cello / Romina Lischka, viola da gamba / David Blunden, klavecimbel en orgel




Ingezonden persbericht