Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TENTOONSTELLING OVER BEROEMDE RUIMTEREIZIGER 'STORM' IN STRIPMUSEUM

Striplegende Don Lawrence wordt geëerd met tentoonstelling 'De bronnen van Pandarve'

Groningen, maandag 1 maart 2010 - Storm, de bekendste creatie van wijlen striptekenaar Don Lawrence, zal vanaf woensdag 3 maart weer een hoofdrol vervullen. Dit keer niet alleen in een nieuw album, maar ook tijdens de tentoonstelling 'De bronnen van Pandarve' in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Deze middag wordt de tentoonstelling officieel geopend en zal de eerste versie van het nieuwe album 'Het Rode Spoor' worden overhandigd aan luchtvaartjournalist Arnold Burlage.

'Indrukwekkend' en 'explosief', zo laat de tekenstijl van de Britse illustrator en striptekenaar Don Lawrence zich kenmerken. Zijn bekendste creatie in Nederland is natuurlijk Storm, een science-fictionreeks over de gelijknamige ruimtereiziger. In samenwerking met de Don Lawrence Collection heeft Het Nederlands Stripmuseum Groningen het initiatief genomen Lawrence te eren met een tentoonstelling over deze geroemde stripheld. Originele pagina's van Storm, schetsen en imposante blow-ups zullen deel uit maken van deze kleurrijke overzichtstentoonstelling. Tevens zal het werk van de opvolgers van Lawrence, die ook verantwoordelijk zijn voor het nieuwe album, ruimschoots vertegenwoordigd zijn.

Opening
De tentoonstelling is te bezoeken van 3 maart tot en met 5 september. De opening vindt plaats op woensdag 3 maart vanaf 15.00 uur in het stripmuseum. Ook wordt het eerste exemplaar van 'Het Rode Spoor' deze middag overhandigd door Rob van Bavel (Don Lawrence Collection) aan de bekende luchtvaartjournalist Arnold Burlage (De Telegraaf). Ook Lis Lawrence, weduwe van de tekenaar, is aanwezig bij de opening. Meer info: www.stripmuseum.nl.