Radboud Universiteit Nijmegen


Gesellschaft für deutsche Sprache opent vestiging aan Radboud Universiteit

Datum bericht: 1 maart 2010

Het Gesellschaft für deutsche Sprache - ofwel: de Vereniging voor Duitse taal -, een vooraanstaande organisatie op het gebied van onderzoek en onderhoud van de Duitse taal, opent zijn eerste vestiging in Nederland â en wel aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Het Gesellschaft für deutsche Sprache houdt zich voornamelijk bezig met onderzoek naar juridische en politieke taal, een onderzoeksgebied dat steeds belangrijker wordt in de context van Europese samenwerking. Daarnaast organiseert het Gesellschaft lezingen over de Duitse taal. Dit zal ook gebeuren vanuit de Nederlandse vestiging, die eveneens onderzoek zal stimuleren.

Woensdag 3 maart opent de Nederlandse vestiging van het Gesellschaft für deutsche Sprache, dan zal ook Helmut Ebert, hoogleraar Duitse taal en communicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, officieel worden benoemd tot voorzitter van deze vestiging. Ebert: âNijmegen sluit hiermee duidelijk bij een actueel wetenschappelijk veld aan en versterkt de samenhang met andere disciplines, zoals de nieuwe masteropleiding intercultureel management Nederland-Duitslandstudiesâ.

Het Gesellschaft für deutsche Sprache had al vestigingen in Berlijn en Wiesbaden.

Opening dependance âGesellschaft für deutsche Spracheâ Gastspreker: prof. dr. Gerd Antos, Universiteit Halle: âAlles, was Recht ist â Rechts- und Verwaltungssprache in der Diskussionâ Woensdag 3 maart 2010, 10.00 uur
Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmusgebouw, Erasmusplein 1, zaal ELN 9.01.15