De Melkweg

PERSBERICHT
Amsterdam, dinsdag 2 maart 2010

5 DAYS OFF: tiende editie gaat deze week van start! Blokkenschema online; laatste 10 passe-partouts te koop; alle vj's bekend; de coolste club op 5 days off

De tiende editie van 5 days off staat nu daadwerkelijk op het punt van beginnen.

Aanstaande woensdag start Paradiso al om half negen met onder meer Bibio, Nosaj Thing, Martyn en Flying Lotus. In de Melkweg wordt het spits afgebeten, vanaf 22.00 uur, door o.a. Four Tet (dj-set), San Proper, Dixon en Junior Boys (dj-set). De avonden met Hot Chip, The Bloody Beetroots en Paul Kalkbrenner zijn al uitverkocht, evenals de passe-partouts; voor andere programma's resteren nog kaarten. Het blokkenschema, waarin het volledige programma van 5 days off schematisch is weergegeven, is nu op de site van het festival te downloaden.

Voor de tiende editie van 5 days off zijn tien passe-partouts achtergehouden. Deze zijn op de woensdag, vanaf half vijf 's middags, te koop aan de kassa in de Melkweg. De passe-partouts zijn al enige tijd uitverkocht evenals de bovenstaande, uitverkochte programma's. Dit is de laatste kans om nog het felbegeerde armbandje, dat tot alle programma's toegang verschaft, te kunnen kopen.

De VJ's op het festival zijn inmiddels ook bekend. RickRobiN begint woensdag in de Melkweg Max en Klax, de ontwerper van het 5 days artwork, zal donderdag, vrijdag en zondag in de Melkweg Max zijn kunsten tonen. Heleen Blanken zal op vrijdagnacht de Dekmantelnacht van visuals voorzien en Lennart Visuals doet dat tijdens Oi! op donderdagnacht, beiden in Paradiso. Verder zal het Mosfet collectief de grote zaal van Paradiso op woensdag,zaterdag en zondag bespelen. Mosfet is ook verantwoordelijk voor festivalstyling in Paradiso en Melkweg.

Voor de bezoekers van de Melkweg tijdens 5 days off is er een koel extraatje: de coolste club van Amsterdam! Samen met hoofdsponsor Heineken biedt 5 days off de bezoekers de mogelijkheid om een dansje te wagen in de welbekende Walkin Fridge, alwaar de volgende dj's zullen draaien: Olff & Jorrit Weeda, Lustige Lola & Weltschmerz, Lupe, Freek Fabricius en Bert de Rooij &Dollkraut.

Kaartverkoop via www.ticketservice.nl, beatfreax.com/ticketshop Ticket Service (0900- 3001250 - 45cpm), 150 grotere postkantoren, GWK stationskantoren, Free Record Shops en de bekende voorverkoopadressen.

5 days off wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken, Gemeente Amsterdam en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

EINDE BERICHT


---