Ingezonden persbericht


IDS Scheer 'Leider' in Magic Quadrant voor Business Process Analysis Tools

Den Haag, 3 maart 2010

IDS Scheer, vooraanstaand leverancier van Business Process Management-oplossingen (BPM), is door onderzoeksbureau Gartner erkend als 'Leider' in het Magic Quadrant voor Business Process Analysis Tools (BPA). Het onderzoeksrapport is officieel gepubliceerd op 22 februari 2010 als de 'Magic Quadrant for BPA'. Dit rapport plaatst leveranciers per marktsegment in een kwadrant op basis van hun visie en de mogelijkheid om deze in de praktijk te brengen.

Volgens Gartner zijn: 'Leiders alom bekende leveranciers met bewezen ervaring op het gebied van BPA-tools. Ze bieden oplossingen met uitgebreide functionaliteit of producten die breed ingezet worden in de branche. Daarnaast beschikken ze over een duidelijke visie en doen ze geregeld zakelijke investeringen. Leiders bezetten bovendien een uitstekende marktpositie met het oog op de toekomst. Deze danken ze aan hun complete visie door hun financieel commitment, marktaandeel of beide. Leiders bieden niet altijd de beste producten voor elk klantproject of elke situatie, maar wel oplossingen die relatief weinig risico's met zich meebrengen.'

"We zijn van mening dat Gartner ons in het Magic Quadrant voor BPA-tools heeft geplaatst vanwege onze productinnovaties, uitzonderlijk goede wereldwijde dienstverlening en sterke samenwerkingsverbanden", zegt dr. Wolfram Jost, lid van de raad van bestuur van IDS Scheer en verantwoordelijk voor de wereldwijde productstrategie en -ontwikkeling. "Het is onze doelstelling om de meest uitgebreide, innovatieve BPM-oplossingen te blijven leveren. Oplossingen die de bedrijfsprestaties van onze klanten positief beïnvloeden én hen in staat stellen flexibel te zijn tegen lagere kosten. Daarnaast stimuleren onze producten de bedrijfsgroei."

Het ARIS-platform van IDS Scheer omvat een serie BPA-oplossingen waarmee bedrijven hun businessprocessen kunnen optimaliseren. ARIS biedt een pakket tools en methodieken voor het communiceren over en analyseren, optimaliseren en implementeren van bedrijfsprocessen. De geïntegreerde ARIS Value Engineering-aanpak omvat modellen voor het definiëren van strategieën, identificeren van verbeteropties en beheer van veranderprocessen. ARIS heeft bewezen op lange termijn van grote waarde te zijn op het gebied van Business Process Improvement, Business Process Transformation en BPM Governance. Dat zijn de voornaamste redenen dat ARIS sinds 1996 erkend wordt als de meest toonaangevende BPA-oplossing.

Geïnteresseerden kunnen hier het volledige Gartner-rapport bekijken.

_________

Over het Magic Quadrant

Het copyright van het Magic Quadrant berust bij Gartner en wordt met toestemming gebruikt. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt op een bepaald moment en voor een specifieke periode. Het geeft de analyse van Gartner weer hoe bepaalde leveranciers ten opzichte van elkaar presteren. Hiervoor gebruikt Gartner zelf omschreven criteria voor de betreffende markt. Gartner doet geen aanbevelingen voor de leveranciers, producten of services die in het Magic Quadrant staan. Ook adviseert Gartner technologiegebruikers niet alleen leveranciers te kiezen, die in het 'Leiders'-kwadrant staan. Het Magic Quadrant is alleen bedoeld als onderzoekstool en niet als specifieke leidraad. Gartner geeft ook geen garanties, expliciet of impliciet, over het onderzoek, handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Software AG / IDS Scheer
Software AG is wereldwijd marktleider op het gebied van Business Process Excellence. Software AG heeft ruim veertig jaar ervaring in de IT-markt met onder meer het online verwerken van transacties met de high-performance database Adabas, 's werelds eerste analyseplatform voor bedrijfsprocessen ARIS, de eerste B2B-server en het op SOA-principes gebaseerde integratieplatform webMethods.

Software AG biedt ook de enige end-to-end, eenvoudig te gebruiken business process management-oplossingen (BPM), met de laagste Total Cost of Ownership. Met de toonaangevende merken webMethods, Adabas, Natural en IDS Scheer Consulting biedt Software AG een uniek portfolio voor processtrategie, -ontwerp, -integratie, -controle, en SOA-gebaseerde integratie en databeheer. Daarnaast maken ze procesgedreven SAP-implementaties en strategische procesconsultancy en -diensten mogelijk.

Software AG realiseerde in 2009 een omzet van 847 miljoen euro en heeft meer dan 6.000 medewerkers in dienst, die 10.000 zakelijke en overheidsklanten bedienen in zeventig landen. Organisaties kunnen met de software en diensten van Software AG hun bedrijfsdoelstellingen sneller realiseren. Software AG heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW).

In Nederland werken Software AG & IDS Scheer o.a. voor de Hogeschool van Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Maastricht, de Haagse Hogeschool en de Radboud Universiteit in Nijmegen, KLM, GTI, ABN AMRO, Rodamco Europe, TNT, Océ, ministerie van Defensie, ministerie van Verkeer en Waterstaat, het Centraal Justitieel Incasso Bureau, het Kadaster, de Luchtverkeersleiding Nederland, de ICTRO (ICT Rechterlijke Organisatie) en het shared service center P-Direct.