Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw Artistiek Leider kunstenfestival GrensWerk

Enschede, 3 maart 2010

Yvonne Franquinet is benoemd tot artistiek leider bij kunstenfestival GrensWerk. Als opvolger van Reyn van der Lugt is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en programmering van dit grensverleggende kunstenfestival. Het festival zal dit jaar plaatsvinden van 25 september tot en met 12 oktober.

Yvonne Franquinet (1966) studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. De eerste jaren werkte ze als dramaturg bij verschillende gezelschappen. Later legde ze zich meer toe op locatietheater en op kunst in de publieke ruimte. Ze werkte bij Dogtroep en bij Terschellings Oerol. Van 2003 tot 2010 was ze directeur/artistiek leider van Huis en Festival a/d Werf, een unieke instelling met een podium, productiehuis en festival voor jonge makers, die werken vanuit theater, beeldende kunst en muziek. Ze introduceerde kunstenaars als Dries Verhoeven en Roos van Geffen en gaf richting aan het ervaringstheater. Zowel het festival als het productiehuis veroverden een sterke internationale positie. Yvonne Franquinet is tevens werkzaam voor BAC (Battersea Arts Centre) in Londen.

"Bijzonder blij zijn wij met haar aanstelling als Artistiek Leider. Yvonne is een erg creatief persoon en heeft een bijzonder brede ervaring in de theater- en kunstwereld die de programmering van ons kunstenfestival GrensWerk enorm zal verrijken en vernieuwen. We kijken nu al uit naar 25 september, als het festival GrensWerk 2010 van start gaat!" aldus Judith Hartman, Zakelijk Leider GrensWerk.

GrensWerk is een jaarlijks terugkerend festival met als profiel Gesamtkunst: diverse kunstvormen komen samen tot een nieuw geheel. GrensWerk is een samenwerking van twaalf partners; de zes partners uit het Nationaal Muziekkwartier: de Nationale Reisopera, het Orkest van het Oosten, Stadsschouwburg en Muziekcentrum Enschede, Poppodium Atak, ArtEZ Conservatorium Enschede en De Muziekschool Twente en zes partners in en rond Roombeek: museum TwentseWelle, het Rijksmuseum Twenthe, Concordia Kunst & Cultuur, Medialab Enschede, Architectuurcentrum Twente, en ArtEZ Art&Design Enschede.

www.grenswerk.nl