Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 3 maart 2010

Politiek? Daar praten we niet over!

De val van het kabinet, de gemeenteraadsverkiezingen en oneindig veel politieke debatten op televisie. Het zijn roerige tijden met interessante politieke ontwikkelingen. Hoe kijken jongeren hier tegenaan? Ruim 84% van de jongeren praat niet over politiek. Niet op het schoolplein en ook niet in de klas. Dat blijkt uit een poll van jongerenexpert Codename Future onder 1538 jongeren.

Gestelde vraag
Het kabinet is gevallen! Bespreek je dit op school?

De antwoorden
Jongeren zijn de toekomst. De jongeren van nu staan straks aan het hoofd van ons land. Desondanks zijn jongeren maar moeilijk te boeien voor de politiek. 84,3% zegt op basis van deze poll niet over politiek te praten. Tegenover deze groep jongeren staat een groep van 10,3% die hierover in de klas praat en 5,4% zegt op het schoolplein of in de kantine over politiek te praten.

Over Codename Future
Codename Future ontwikkelt inspirerend en interactief digitaal lesmateriaal. Het nieuwe, uitdagende en resultaatgerichte onderwijsconcept maakt jongeren maatschappelijk bewust en brengt ze vaardigheden bij die nodig zijn om goed te kunnen functioneren in de samenleving. Door haar jarenlange ervaring met jongeren, in de klas en daarbuiten, is Codename Future een echte jongerenexpert. Via haar digitale platform bereikt zij elke dag 1.000 individuele jongeren.

Voor het behalen van optimale leerresultaten maakt Codename Future effectief gebruik van nieuwe media en begeleidt zij docenten en leerlingen tot in de klas. Codename Future werkt in opdracht van ministeries, provincies en maatschappelijke organisaties.



Ingezonden persbericht