Gemeente Utrecht

Mondelinge vraag Stadspartij Leefbaar Utrecht
Vincent Oldenborg

Zandtransporten door Vleuten

Wij constateren sinds maandag 1 maart 2010 dat vanaf de zandwinningslocatie Haarrijnse Plas dumpers en vrachtauto's geladen richting Leidsche Rijn rijden, via de route Maarssenseweg, Schoolstraat, Dorpsstraat, Hindersteinlaan, Haarrijnse Rading, en verder. Die route dwars door de bestaande bebouwing van Vleuten, met als z'n bestemmingsverkeer voor winkelcentrum en scholen, is nogal verbazingwekkend.

Vanaf de zandwinningslocatie loopt er een tijdelijke weg, parallel aan de A2, via de Nieuwe Wetering, direct naar de Haarrijnse Rading. Als de zandtransporteurs deze weg zouden volgen, zat Vleuten niet opgescheept met dit zware doorgaande bouwverkeer door het centrum. Stadspartij Leefbaar Utrecht vindt het onvoorstelbaar dat het projectbureau Leidsche Rijn of andere verantwoordelijken, tot en met de transporteur Jos Scholman uit Nieuwegein toe, niet in staat zijn bestaande kernen te ontzien.

Kan het college een (tijdelijke verkeers-)maatregel opleggen om deze transporten per direct via de alternatieve route te laten gaan en Vleuten te sparen?