Hulpverlening Gelderland Midden


Vaccinaties tegen baarmoederhalskanker 2010

In het voorjaar van 2010 starten de reguliere vaccinaties tegen baarmoederhalskanker. Hiervoor worden alle meisjes die in 2009 12 jaar oud zijn geworden uitgenodigd.

Meisjes die in 2009 al uitgenodigd waren, maar die de prikken niet of niet allemaal hebben gehaald, krijgen ook nog een uitnodiging. Daarnaast worden meisjes die geboren zijn in de periode 1993 tot en met 1996 en afgelopen jaar in Nederland zijn komen wonen, opgeroepen.

De vaccinatie bestaat uit drie prikken in je arm. Tussen de prikken moet een bepaalde tijd zitten. De drie prikken beschermen tegen twee varianten van het HPV-virus. Deze varianten zijn samen verantwoordelijk voor 70% van alle gevallen van baarmoederhalskanker. De prikken zijn gratis.

Alle meisjes die in aanmerking komen voor de vaccinatie, en hun ouders, krijgen begin maart een brief en een mini-magazine met informatie over de prikken. Half maart ontvangen ze de daadwerkelijke uitnodiging.

Prik en bescherm

Op www.prikenbescherm.nl vind je alle informatie over de vaccinaties tegen baarmoederhalskanker, waaronder fabels en feiten. Ook kun je voor vragen gratis bellen met: 0800 - 301 80 51.

Voor vragen die gaan over het oproepschema (data, tijden, locatie), kun je bellen met Hulpverlening Gelderland Midden: (026) 377 54 00.


· De prik wordt in je bovenarm gegeven. Kleding met lange mouwen moet uit, dus houd hier rekening mee


· Neem de oproepkaart (deze heb je over de post ontvangen) en je vaccinatiebewijs (het stempelkaartje op creditcard formaat) mee naar de inenting

Oproepschema

Hieronder vind je het oproepschema voor de eerste en tweede prik. Kom op de aangegeven tijd naar de locatie die bij jouw postcode staat. Je school is hierover geïnformeerd!

(Klik hier of op het plaatje voor het oproepschema)