Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - minderjarige winkeldievegge aangehouden      |

De politie heeft dinsdag 2 maart een 16-jarig meisje uit Doetinchem verhoord over een winkeldiefstal bij een sportwinkel aan de Waterstraat in Doetinchem. Het meisje was door het winkelpersoneel aangehouden toen zij een kledingstuk probeerde mee te nemen zonder hiervoor te betalen.


De politie kreeg omstreeks 15:00 uur de melding van de diefstal. Het meisje was op heterdaad betrapt toen het winkelpersoneel zag dat zij een pashokje verliet en een sportvest aan had waarvan het alarmlabel en prijskaartje waren verwijderd. De politie hield het meisje aan en heeft haar overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Hier bekende zij haar daad. De ouders van het meisje werden ingelicht. Ze zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waarbij haar een passende maatregel zal worden opgelegd.

|     |Doetinchem - aangehouden op verdenking van vernielingen   |

De politie heeft dinsdag 2 maart een 28-jarige man uit Doetinchem aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het plegen van vernielingen aan een gebouw van een gemeentelijke instelling aan de Tjalmastraat in Doetinchem vorige week.


De politie ontving 26 februari de melding dat er een ruit was vernield van het betreffende pand. Politieonderzoek wees een verdachte aan in de persoon van de 28-jarige Doetinchemmer. De politie heeft hem overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek en maakt proces-verbaal op.

|     |Doetinchem - aangehouden voor diefstal                    |

Een 18-jarige jongen uit Doetinchem werd dinsdag 2 maart door medewerkers van een warenhuis aan de Hamburgerstraat in de kraag gevat toen hij de winkel verliet zonder te betalen voor enkele DVD's.


De politie kreeg omstreeks 10:30 uur de melding van de diefstal. De jongen was door het winkelpersoneel aangehouden toen bij het verlaten van de winkel het alarmsysteem afging. De jongen bleek in zijn tas een aantal DVD's te hebben die hij niet had afgerekend. De politie heeft de jongen overgebracht naar het politiebureau waar hij zijn daad bekende. De DVD's zijn teruggegeven aan het warenhuis. De Doetinchemmer kreeg een winkelverbod en een boete.

|     |Doetinchem - winkeldiefstal met geweld                    |

De politie heeft dinsdag 2 maart na een politieonderzoek een 29-jarige man uit Doetinchem aangehouden. Hij wordt ervan verdacht winkeldiefstal te hebben gepleegd bij supermarkt aan de JF Kennedylaan in Doetinchem waarbij hij het winkelpersoneel bedreigd had.


De man zou zich in januari van dit jaar enkele malen schuldig hebben gemaakt aan winkeldiefstal bij de betreffende supermarkt. Toen hij een keer door het winkelpersoneel werd aangesproken op zijn daden, zou de man diverse bedreigingen naar hen hebben geuit. De politie stelde een onderzoek in en de verdachte werd aangehouden in zijn woning in Doetinchem. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Lichtenvoorde - aangehouden na achtervolging              |

De politie heeft woensdagochtend 3 maart een 38-jarige man uit de gemeente Doetinchem aangehouden na een achtervolging die in Zelhem begon en in een weiland aan de Varsseveldseweg in Lichtenvoorde eindigde. De man reed in een in Rotterdam gestolen auto en hij is ingesloten voor verhoor.


De man reed in een auto die dinsdagavond in Rotterdam gestolen was. In de auto was als beveiliging een 'auto-volgsysteem'. De gestolen auto werd omstreeks 10:30 uur in Zelhem op de Hummeloseweg 'gezien' en de gewaarschuwde politie probeerde de bestuurder tot stoppen te dwingen. Hij ging er echter met hoge snelheid vandoor. Via de Twenteroute reed de man richting Varsseveld. Onderweg werden snelheden boven de 100 km/u gehaald. Tevens maakte de automobilist zich schuldig aan diverse andere overtredingen als rijden tegen de rijrichting in en rijden door rood licht.


Op de Varsseveldseweg in Lichtenvoorde veroorzaakte de man een aanrijding met een bestelbus. Hierbij liep de auto van de man een lekke band op. Ondanks de lekke band, reed hij nog enkele kilometers door. Uiteindelijk kwam hij tot stilstand en vluchtte een weiland in. Hier konden agenten de man inrekenen. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Doetinchem - verkeerscontrole op Haareweg                 |

De politie hield op dinsdag 2 maart een verkeerscontrole op de Haareweg in Doetinchem. Dit naar aanleiding van diverse verkeersongevallen. Totaal reden 56 bestuurders te hard.


Naar aanleiding van diverse verkeersongevallen op de Haareweg is besloten een snelheidscontrole te houden. Op de weg mag men 50 rijden, maar enkele tientallen bestuurders overschreden deze snelheid en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.


Verder werden er nog de volgende andere overtredingen geconstateerd: het niet dragen van de autogordel (7x), niet handsfree bellen (2x), onvoldoende rechts houden waardoor er gevaar veroorzaakt wordt voor andere weggebruikers (1x) en het niet volgen van het bromfietspad (1x).

|     |Lichtenvoorde - diverse verkeerscontroles                 |

De politie hield dinsdag 2 maart op diverse locaties in de gemeente Oost Gelre verschillende verkeerscontroles. Totaal werden 29 weggebruikers bekeurd. De meeste overtredingen betroffen het niet dragen van een gordel en overschrijding van de snelheid.


De controles werden gehouden naar aanleiding van klachten uit de buurt. De snelheidscontroles vonden plaats op de Lievelderweg, zowel binnen als buiten de bebouwde kom in Lievelde en de Varsseveldseweg en Schatbergstraat, beide in Lichtenvoorde. De hoogst gemeten snelheid betrof 56 km/u op de Schatbergstraat, terwijl maximaal 30 km/u is toegestaan, 43 km/u op de Lievelderweg, terwijl daar maximaal 30km/u is toegestaan en 82 km/u op de Lievelderweg daar waar maximaal 60 km/u is toegestaan.

|     |Aalten - te hard op Hamelandroute N313                    |

Het rijbewijs van een 19-jarige beginnende bestuurder uit Winterswijk werd dinsdagavond 2 maart door de politie ingevorderd. De bestuurder werd tijdens een snelheidscontrole op de Hamelandroute N313 in Aalten betrapt op het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid.


De snelheid van de jonge automobilist na aftrek van de wettelijke correctie werd vastgesteld op 154 km/u. Dit betreft een overschrijding van 74 km/u. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

|     |Lichtenvoorde - vrouw gerold van bankpas                  |

Een bejaarde vrouw uit Lichtenvoorde is dinsdag 2 maart aan de Varkensmarkt in Lichtenvoorde bestolen van haar bankpassen. De vrouw constateerde de diefstal bij terugkomst thuis van het boodschappen doen. Er bleek helaas al geld van rekening gepind te zijn.


De politie kreeg omstreeks 17:00 uur de melding van de diefstal. Even daarvoor had de vrouw boodschappen gedaan bij de betreffende supermarkt en was buiten de winkel in gesprek geraakt met kennissen. Vermoedelijk is op dit moment haar bankpas gestolen. Deze had ze opgeborgen in haar boodschappentrolley. Bij het blokkeren van haar bankpassen, bleek er al geld van rekening te zijn gepind. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien hieromtrent, te bellen met 0900-8844.

|     |Silvolde - vrouw en kinderen gewond bij verkeersongeval   |

Een 29-jarige vrouw uit Silvolde en haar twee kinderen van 5 en 7 jaar oud raakten dinsdag 2 maart gewond bij een verkeersongeval op de Rabelinkstraat in Silvolde.


De politie kreeg omstreeks 19:00 uur de melding van het ongeval. De 29-jarige automobiliste was op de Rabelinkstraat tegen een onverlichte aanhangwagen gereden. Door de botsing belandde zij met haar auto in de sloot/greppel aan de andere zijde van de weg. Zowel de bestuurster als de twee inzittenden, een jongetje van 5 en meisje van 7 jaar oud, werden met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De auto is weggesleept. De eigenaar van de aanhangwagen is in kennis gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --