Provincie Antwerpen


03/03/2010

Gratis vrijwilligersverzekering is een succes

Provinciaal Steunpunt Vrijwilligerswerk zet vrijwilligers in de kijker - Week van de vrijwilliger van 1 tot 7 maart

1092 organisaties kregen sinds 2007 een gratis vrijwilligersverzekering van de provincie. 350 vrijwilligersbegeleiders volgden in 2009 één van de 26 cursussen. Dit zijn slechts enkele initiatieven die de provincie startte om vrijwilligers te ondersteunen. Nieuwe vrijwilligers krijgen naar aanleiding van de week van de vrijwilliger een welkomstpakketje.

Het Provinicaal Steunpunt Vrijwilligerswerk richt zich tot alle organisaties die met vrijwilligers werken. Ze ondersteunen deze organisaties via gratis vormingen, publicaties, folders en brochures, een website met allerlei informatie omtrent wetgeving en beleid, een vacaturebank en een gratis vrijwilligersverzekering.

Gratis verzekering
Elke vrijwilligersorganisatie kan gratis beroep doen op een verzekering. Dit beschermt hen in hun enthousiasme tegen allerlei risico's. Maar liefst 1092 verenigingen hebben al een gratis verzekering gekregen. In 2009 verbruikten de organisaties 25 664 vrijwilligersdagen.

Gratis vorming
Van een cursus 'Promotie voeren' tot het 'Coachen van vrijwilligers', de provincie biedt het aan. 350 begeleiders van vrijwilligers genoten dit jaar van één van de 26 gratis provinciale vormingsdagen

300 vrijwilligers gezocht
Voor wie het begint te kriebelen er zijn meer dan 300 oproepen voor vrijwilligers in de provincie Antwerpen. Van Auti - maatje tot danspartner. Op de website, www.vrijwilligerswerk.be, vind je een uitgebreide lijst van alle vacatures.

Voor meer informatie omtrent vrijwilligerswerk surf je naar: www.provant.be/vrijwilligerswerk Verantwoordelijke gedeputeerde:
Marc Wellens, CD&V
tel. 03 240 52 48