Politie Limburg-Noord

Twee tips over overvallen Limburg-Noord na uitzending Opsporing Verzocht


Datum: 3-03-2010
Tijd bericht: 15:26
Plaats: Stramproy - Roermond - Venlo
Dinsdagavond heeft een uitzending van Opsporing Verzocht aandacht besteed aan drie overvallen die in de regio Limburg-Noord hebben plaatsgevonden. In totaal heeft dit twee bruikbare tips opgeleverd. Één tip kwam binnen naar aanleiding van de getoonde beelden van de overval in Roermond aan de Heinsbergerweg. De tweede tip kwam binnen over de overval in Venlo aan de Boerhaavestraat. De tips worden meegenomen in het onderzoek.

Gewapende overval bank in Stramproy
Tijdens de uitzending werden beelden getoond van een verdachte van een gewapende overval die plaatsvond op vrijdag 18 december 2009 op een bank in Stramproy. Omstreeks drie uur die dag overvielen twee mannen met helmen de bank. Een medewerker werd daarbij geslagen en raakte licht gewond. De daders gingen er met een nog onbekend geldbedrag op een witte scooter vandoor. Een alerte getuige reed met zijn auto achter de overvallers aan en waarschuwde de politie. In Molenbeersel (B) verdween het duo uit het zicht. Ook de Belgische politie werd bij het onderzoek betrokken. Uit onderzoek blijkt dat de verdachten zich vlak voor de overval in de omgeving opgehouden hebben.

Overval Roermond en overval Venlo
Daarnaast werd de reconstructie van de overval in Roermond aan de Heinsbergerweg wederom getoond en werd er nogmaals aandacht gevraagd voor de overval aan de Boerhaavestraat in Venlo.