Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 3 maart '10

Wijkcentra beter toegerust voor theaterprogrammering

Het college van burgemeester en wethouders stelt 50.000 euro beschikbaar om de geluid- en lichtinstallaties te verbeteren van Wijkcentrum De Rietschoot in Koedijk, Mare Nostrum in De Mare en De Oever in Oudorp. Met deze verbeteringen kunnen in de drie Alkmaarse wijkcentra op een veilige en goede manier voorstellingen worden gegeven.

De zalen in wijkcentra worden door dans- toneel-, harmonieverenigingen en koren gebruikt als repetitieruimte en voor voorstellingen en uitvoeringen. De amateurverenigingen ondervinden regelmatig problemen met het geluid en de belichting van de podia. De podia zijn te klein en kunnen niet goed belicht of juist verduisterd worden.

Onderzoek
Een theaterdeskundige heeft in opdracht van de gemeente onderzocht welke aanpassingen nodig zijn voor een goede uitvoering van voorstellingen. Met het bedrag van vijftigduizend euro dat de gemeente beschikbaar stelt, kunnen de meest urgente verbeteringen gerealiseerd worden. Daarnaast dienen de amateurverenigingen en wijkcentra fondsen aan te schrijven voor subsidie. De werkzaamheden starten in overleg met de besturen van de wijk- en buurtcentra. Ook wordt gekeken of de drie podia gebruikt kunnen worden als vervangende locatie voor voorstellingen tijdens de verbouwing van Theater De Vest.

Cultuur in de wijk
De gemeente Alkmaar wil graag meer cultuur naar de wijk brengen. Buurtcentra met een goed ingericht podium zijn daarbij belangrijk.


Noot voor de redactie,

Gemeente Alkmaar