Ingezonden persbericht


persbericht

The Black Atlantic breidt debuutalbum uit met Live EP en video's

Heruitgave beschikbaar middels download card

The Black Atlantic presenteert woensdag 3 maart de digitale re-release van hun debuutalbum 'Reverence for Fallen Trees' tijdens de afterparty van VPRO's Nederpopshow in club Trouw. In samenwerking met label Beep! Beep! Back up the Truck heeft de band afgelopen maanden hard gewerkt aan de ontwikkeling van exclusieve content die toegevoegd zal worden aan het originele album dat in augustus 2009 verscheen op CD en vinyl. Middels een code op speciale download cards kan men toegang krijgen tot deze digitale heruitgave waar naast het album ook een videoregistratie en live EP bij horen.

Het debuut van de Groningse folkpop formatie is zowel in Nederland als buitenland uitermate goed ontvangen. De ruim 60.000 album downloads en de bijna uitverkochte eerste persing van de cd's en vinyl dienen als bewijs. Bovendien heeft de band uitnodigingen mogen ontvangen van het prestigieuze SXSW festival in Texas, USA en de Canadese variant NXNE in Toronto.

Frontman Geert van der Velde licht de keuze voor een digitale re-release van het album toe. "Wij merken dat luisteraars heel dankbaar zijn voor de gratis mp3 versie van ons album. Maar uiteindelijk blijven mp3s gecomprimeerde bestanden en als artiest wil ik graag dat mensen onze muziek in de hoogst mogelijke kwaliteit luisteren. Niet iedereen zit tegenwoordig nog te wachten op fysieke producten als een cd of vinyl. We maken deze heruitgave voor de fan die iets bijzonders van ons wil aanschaffen en onze muziek in ongecomprimeerde kwaliteit wil kunnen beluisteren zonder daarvoor een cd in huis te hoeven halen."

Beep! Beep! Back up the Truck liet een live videoregistratie maken van een intiem optreden van de band waar 5 nummers van zijn toegevoegd aan het digitale pakket. "Voor ons is de cirkel op deze manier rond. Wij bieden een gratis kennismaking in de vorm van mp3s, een cd of vinylplaat voor de verzamelaar en een exclusief digitaal pakket voor de moderne luisteraar. Voor ieder wat wils dus. Bovendien zijn de download cards die we hebben gemaakt nieuw in Nederland en een tof 'hebbedingetje'. Ideaal als cadeau bijvoorbeeld.", aldus Beep! Beep! frontman Boudewijn Rosenmuller.

Een voorproefje van zo'n live video is momenteel te zien op www.beepbeep.nl. De download cards zijn vanaf 3 maart beschikbaar in de webshop van Beep! Beep! en op de site van The Black Atlantic.

Voor meer informatie en/of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Beep! Beep! Back up the Truck.

Toevoegen van of linken naar volgende bestanden in publicatie is toegestaan: http://www.youtube.com/watch?v=l9sm5M2BBkE - 'Heirloom (live)'

High-res beeldmateriaal van The Black Atlantic beschikbaar op: http://www.beepbeep.nl/bands/the-black-atlantic/bio/

Nicolai Adolfs - mediacoördinatie
+31(0)6-16148305
info@beepbeep.nl
www.beepbeep.nl