Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 3 maart 20120

Buurt Ariaweg krijgt opknapbeurt

De groene omgeving van de woningen aan de Ariaweg en het Ariaplein in de Amersfoort Vernieuwt wijk Randenbroek/Schuilenburg wordt vernieuwd. Het groen tussen de flats wordt opgeknipt in groene eilandjes met speeltoestellen voor kleine kinderen en plekken met picknicktafels. Het Ariaplein krijgt nieuwe bestrating, een nieuw speeltoestel en er komen kleine zitjes. De uitvoering is gepland van oktober 2010 tot en met mei 2011. Het definitief ontwerp is dinsdag 2 maart 2010 vastgesteld door het college van Burgemeester en Wethouders.

Het plan voor de buurt maakt onderdeel uit van de aanpak van de Amersfoort Vernieuwt-wijk Randenbroek/Schuilenburg. De flats zijn twee jaar geleden gerenoveerd door woningcorporatie De Alliantie. De ruimte rondom de flats is echter verouderd en slecht onderhouden.

Het nieuwe ontwerp is gemaakt in samenwerking met omwonenden, woningcorporatie De Alliantie en kinderen van basisschool Het Spectrum. Vooral de bewoners wilden de grasvelden tussen de flats gebruiken om elkaar te ontmoeten en om hun kinderen veilig te laten spelen. De parkeerterreinen krijgen verlichting en nieuwe verharding. De fietsenrekken komen dichter bij de entrees.

Noot voor de redactie,