Ingezonden persbericht


Winnaar NS Hispeed Goldrush krijgt echt gouden plak van Jac Orie

De afgelopen weken konden schaatsliefhebbers hun kennis laten gelden in Nederlands grootste Olympische schaatspoule: de NS Hispeed Goldrush. De winnaar heeft dinsdag 2 maart uit handen van Jac Orie de hoofdprijs ontvangen: een echt gouden plak ter waarde van circa 10.000 euro.

Direct na thuiskomst van de Olympische ploeg overhandigde Jac Orie de voorspeller met de meeste punten de felbegeerde gouden medaille. De ene winnaar kon de ander de hand schudden: Jac Orie is dé succescoach van deze Olympische Winterspelen met maar liefst vier medailles voor de Control-ploeg. Vier van 'zijn' schaatsers kwamen op het podium. Tuitert haalde goud op de 1500 meter, Annette Gerritsen zilver op de 1000 en Laurine van Riessen brons op dezelfde afstand. Tuitert en Kuipers waren in de ploegenachtervolging goed voor brons.

Unieke schaatscompetitie
Deelnemers aan NS Hispeed Goldrush konden op een speciale website voor iedere afstand voorspellen welke Nederlandse schaatser de snelste zou zijn en op welke plaats hij of zij zou eindigen. De schaatscompetitie die NS Hispeed organiseerde, betekende voor ons land een unicum. Naast de bekende WK-voetbalpoules en Tour de France-spellen was het voor het eerst dat ook deelgenomen kon worden aan een groots opgezette schaatscompetitie.

Partner in Sport
NS Hispeed is sinds 2009 Partner in Sport van NOC*NSF en daarmee supporter van het Nederlands Olympisch team. De link ligt voor de hand, aldus Linda Schulte Hoofd Marketing: "NS Hispeed is de snelste op het spoor en verbindt zich daarom aan snelle sporten en met een tijdselement. Om te beginnen aan Olympisch schaatsen in Vancouver, maar ook het feit dat de Olympische Spelen 2012 in Londen plaatsvinden en wij die stad in 4 uur en 10 minuten vanaf Amsterdam per hogesnelheidstrein bereiken, speelt mee". Het motto van deze wedstrijd luidde dan ook: 'de grootste winst is tijd'.

Echt gouden plak
De prijs, een door NS Hispeed beschikbaar gestelde echt gouden plak, weegt 402 gram en is met de huidige goudkoers ongeveer 10.650 euro waard. NS Hispeed neemt de kansspelbelasting voor haar rekening. Naast deze prijs werden elke dag 15 dagprijzen uitgedeeld: deelnemers die naast de winnaar en de plek, ook de winnende tijd voorspelden, maakten kans op treinretours of officiële kleding van de Nederlandse Olympische ploeg.

Verrassende uitslagen
Landelijk schreven ruim 3300 deelnemers zich voor de competitie in. Veel punten werden behaald met de voorspelling van de deelnemers dat Sven Kramer op de 5 kilometer de gouden plak zou winnen. Verrassende uitslagen waren de winst op de 1500 meter van Mark Tuitert en Ireen Wüst. Vrijwel heel Nederland zat ernaast wat betreft de onthutsende diskwalificatie van Kramer op de 10 kilometer. Ruim 94 procent van de deelnemers dichtte de favoriete Fries goud toe.

Aanvullende informatie

www.NSHispeedgoldrush.nl

Noot aan de redactie:

NS Hispeed

Elly Popa

Tel.: 088 671 15 15

E-mail: elly.popa@nshispeed.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR

Annemiek Driessen

Tel.: 030 65 65 070

E-mail: nshispeed@lvtpr.nl

Over NS Hispeed

NS Hispeed is het hogesnelheidsmerk van NS en biedt hogesnelheidsvervoer aan op nationale en internationale bestemmingen. Naast Fyra verkoopt NS Hispeed ook hogesnelheidstreinen als Thalys, ICE International, Eurostar en TGV. NS Hispeed maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa's belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan.