HITT

P E R S B E R I C H T

Aandeelhouders HITT NV stellen Jaarrekening 2009 vast

Apeldoorn, 3 maart 2010 - De Algemene Vergadering van Aandeelhouders HITT NV heeft de Jaarrekening 2009 vastgesteld en het dividend voorstel van (EUR 0,14) goedgekeurd. Ook stemde de Vergadering in met de benoeming van mr. M.P. (Mark) Prinsen als nieuwe commissaris. De heer Prinsen (1971) is algemeen directeur van redDog Travel Support BV en Comportable Europe BV en was eerder als advocaat actief op het gebied van fusies en overnames. De heer Mark Prinsen treedt hiermee in de voetsporen van de heer Mr. H. (Hans) Prinsen sr., die drie termijnen in de Raad van Commissarissen van HITT heeft gefunctioneerd en volgens rooster is teruggetreden. Met ingang van heden bestaat de Raad van Commissarissen van HITT NV uit ir. J.A, (Albert) Stroink (voorzitter), E.A. (Eric) van Amerongen (vice-voorzitter), drs. J.E. (Jan) Vaandrager en mr. M.P. (Mark) Prinsen. De Vergadering heeft daarnaast kennis genomen van het aanstaande vertrek van financieel directeur ir. J.H.M. (John) van Asperen. Zijn taken worden overgenomen door drs. J.M. (Martin) Schuiteman RA, de huidige Groepscontroller.

Over HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingenin infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen en verkopen van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2009 boekte HITT een omzet van EUR 32 miljoen en een nettowinst van EUR 0,3 miljoen. Eind 2009 werkten bij HITT 161 personeelsleden. HITT is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.