Dura Vermeer

Hoofddorp - 03 maart 2010

Dura Vermeer gaat A74 bij Venlo aanleggen

Rijkswaterstaat heeft de werkzaamheden voor de aanleg van de A74 gegund aan Dura Vermeer Infrastructuur Oost. De bouw gaat van start nadat de mininsters van Verkeer en Waterstaat en VROM het Tracébesluit hebben vastgesteld. Deze vaststelling wordt in de 2e helft van dit jaar verwacht.

De toekomstige A74 ontlast Venlo van het vele (vracht)verkeer dat nu nog door de stad rijdt en verbetert de doorstroming van het verkeer richting het zuiden en Duitsland. De planning is er op gericht om de A74 in gebruik te nemen vóór de Floriade (april 2012). Door de aanbesteding gelijk te laten lopen met de planprocedure, kan de aannemer direct na vaststelling van het Tracébesluit dit jaar al beginnen met de aanleg.

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat is enthousiast dat het werk inmiddels is gegund. "Door de vroege aanbesteding is vanaf nu de aannemer betrokken bij het verdere proces en kan zich al gaan voorbereiden. Direct na vaststelling van het Tracébesluit kan de schop de grond in. Dat levert tijdswinst op. Zo pakken we met alle betrokken partijen goed door met de aanleg van deze belangrijke nieuwe snelweg."

De A74 komt te liggen tussen de A73-Zuid bij Venlo en de Duitse Bundesautobahn 61. De snelweg loopt voor een deel op Nederlands grondgebied (2½ km) en voor een deel in Duitsland (3½ km). De werkzaamheden be-treffen de aanleg van de snelweg met kunstwerken van Venlo tot aan de Duitse grens, weefvakken op de Zuiderbrug in de A73-Zuid, alsmede het aanbrengen en verplaatsen van geluidswerende voorzieningen.

Meer informatie
Meer informatie over het project A74 is te vinden op: http://www.rijkswaterstaat.nl/a74