Ingezonden persbericht


Datum:
woensdag 3 maart 2010

Persbericht

Gemeente Den Haag

Aan redacties en correspondenten

StemTram roept warme gevoelens op bij Haagse kiezers

"Wat een leuk initiatief!", zei een enthousiaste Haagse kiezer. Hij bracht vanmorgen zijn stem uit in de StemTram. Om 9.00 uur openden burgemeester Van Aartsen en staatssecretaris Bijleveld samen een historische HTM-tram, die tot 17.00 uur dienst deed als stembureau. De StemTram reed een bijzondere route en hield stil bij de Grote Kerk, Kraayenstein, Vrederust en Scheveningen Haven.

Voor het eerst in Nederland konden kiezers hun stem uitbrengen in de StemTram. Voor velen bracht de tram warme gevoelens naar boven. "Ik ging vroeger met mijn ouders met zo'n tram naar Scheveningen", memoreerde een dame. De StemTram was één van de bijzondere stembureaus in Den Haag, maar voldeed natuurlijk aan alle voorschriften van de kieswet. In samenwerking met de HTM, plaatste de Gemeente een stemhokje op maat in de tram. De stembiljetten werden gedeponeerd in een nostalgische metalen stembus.

Behalve de StemTram, reed vandaag ook een StemBus door Den Haag. Beiden werden door de Gemeente ingezet om de opkomst bij de verkiezingen te bevorderen.