Technische Universiteit Delft

Studium Generale: Twitter

door M&C

De digitale kroeg vol met nieuwe kennissen

03 maart 2010 | 20:15 uur
plaats: DOK, Vesteplein 100, Delft

door Steven Kruyswijk

Inmiddels hebben we er waarschijnijk allemaal wel eens van gehoord: Twitter. De online dienst waarbij je in berichtjes van maximaal 140 karakters in contact staat met andere 'twitteraars'; een soort gratis sociaal SMSen. Ooit begonnen in 2007 door een stel Amerikaanse programmeurs, is Twitter inmiddels uitgegroeid tot de ruggegraat van het 'social web': iedereen die gefascineerd is door de nieuwe vormen van communicatie die het internet mogelijk maakt is erop te vinden: van programmeurs tot marketeers, van journalisten tot politici. Maar ook mensen die gewoon van gezelligheid houden: Twitter blijkt een uitstekend medium om nieuwe kennissen op te doen en met hun op een luchtige manier geregeld in contact te staan.

Een van de fanatieke Nederlandse Twitteraars van het eerste uur is oud-Delftenaar Steven Kruyswijk, muziektechnoloog en veelnadenker. Onder de naam "@kruithoph" heeft hij inmiddels meer dan 42.000 'tweets' op zijn naam staan, die qua inhoud variëren van volstrekt onzinnige mededelingen tot live commentaar op TV programma's, tot hoogdravende discussies over de toekomst van onze samenleving en planeet. Hij staat bekend als een van de meer filosofische twitteraars die daarnaast ook veel weet over technologie.

In deze Studium Generale lezing zal Steven een overzicht geven van de belangrijkste aspecten van Twitter: wie er zoal op te vinden zijn in Nederland, wat voor interactie er zoal door ontstaan is (ook in het echte leven) en waarom u er ook aan zou moeten beginnen, of juist niet. Daarnaast zal hij proberen in de toekomst te kijken: wat kunnen we op het vlak van sociale interactie middels internet nog meer verwachten.

Toegang gratis

Meer informatie: www.sg.tudelft.nl

Â